Αστυνομία Λας Βέγκας: Αναφορές για σκοπευτή στο πανεπιστήμιο και "πολλά θύματα"

Newsroom
Newsroom

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι παρακολουθεί «πολύ στενά» τους πυροβολισμούς

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Νεβάδα στο Λας Βέγκας.

Η αστυνομία ανέφερε ότι φαίνεται να «υπάρχουν πολλά θύματα αυτή τη στιγμή», κοντά στο κτίριο Beam Hall του πανεπιστημίου.

Το πανεπιστήμιο έγραψε στο X γύρω στις 11:53 τοπική ώρα (19:53 ώρα Ελλάδας) ότι η αστυνομία ανταποκρίνεται σε αναφορές για πυροβολισμούς στην πανεπιστημιούπολη.

 

Η αστυνομία του Λας Βέγκας ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι ο ύποπτος βρέθηκε νεκρός.

 

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι παρακολουθεί «πολύ στενά» τους πυροβολισμούς που αναφέρθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα στο Λας Βέγκας (UNLV). Η εκπρόσωπος Τύπου Karine Jean-Pierre δήλωσε ότι «μόλις» ενημερώθηκε για τους πυροβολισμούς, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η ενημέρωση Τύπου της Τετάρτης. «Μόλις ενημερώθηκα για τους πυροβολισμούς. Προφανώς, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή δεν θέλω να προλάβω το τι πιθανώς αντιμετωπίζουν οι τοπικές αρχές επιβολής του νόμου αυτή τη στιγμή», δήλωσε η Jean-Pierre στους δημοσιογράφους κατά την ενημέρωση.

«Κρυφτήκαμε μέχρι να μας απομακρύνουν», αναφέρουν φοιτητές

Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου της Νεβάδα περιέγραψε ότι κατέφυγε στο κτίριο της φοιτητικής εστίας αφού άκουσε ότι υπήρχε ενεργός δράστης στην πανεπιστημιούπολη του Λας Βέγκας την Τετάρτη.

«Μάθαμε ότι οι αστυνομικοί ήταν στο χώρο και απλά κρυφτήκαμε μέχρι να μας απομακρύνουν. Και μας πήρε περίπου 30 λεπτά για να μας εκκενώσουν», δήλωσε η φοιτήτρια, Τζέσικα, στον συνεργάτη του CNN, KVVU.

Σύμφωνα με χάρτη της πανεπιστημιούπολης, η φοιτητική εστία βρίσκεται απέναντι από τη σχολή διοίκησης επιχειρήσεων, το Beam Hall, όπου, όπως είπε, άκουσαν ότι έλαβαν χώρα οι ενεργοί πυροβολισμοί.

«Είχαν όπλα, όλοι βγήκαμε από το κτίριο με τα χέρια ψηλά», δήλωσε στο KVVU μια άλλη φοιτήτρια που δεν έδωσε το όνομά της. «Μας απομάκρυναν από τη φοιτητική εστία. Περνούσαμε από ένα από τα παράθυρα, το παράθυρο είχε πυροβοληθεί, γυαλιά παντού».

Η εν λόγω φοιτήτρια είπε ότι άκουγε τους πυροβολισμούς από το σημείο που βρισκόταν στη φοιτητική εστία.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ