Ελβετία: Η πόλη που φόροι και λογαριασμοί πληρώνονται σε bitcoin και Tether

Newsroom
Newsroom

Στόχος να γίνει ευρωπαϊκός κόμβος blockchain και κρυπτονομισμάτων

Σε αντίθεση με το διευθύνοντα σύμβουλο της JP Mοrgan, που θέλει να καταργήσει τα κρυπτονομίσματα, μια ελβετική πόλη σχεδιάζει να τα επεκτείνει σε όλο το φάσμα των πληρωμών.

Το Λουγκάνο άρχισε να δέχεται κρυπτονομίσματα για την πληρωμή φόρων, προστίμων και όλων άλλων λογαριασμών του δήμου.

Οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις μπορούν να εξοφλούν τους λογαριασμούς σε Bitcoin ή το σταθερό νόμισμα Tether σαρώνοντας έναν κωδικό QR στο κινητό  τους ανέφεραν οι αρχές του Λουγκάνο σε ανακοίνωσή τους χθες, Τρίτη.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μέρος του σχεδίου Β, το οποίο αποσκοπεί στη μετάβαση της χρηματοπιστωτικής υποδομής της πόλης στη χρήση κρυπτονομισμάτων.

Το καλοκαίρι που πέρασε, σχεδόν 350 καταστήματα  δέχονταν πληρωμές σε Bitcoin, Tether ή  στο δικό τους Stablecoin Luga. .

Τον Μάρτιο του 2022, η πόλη και η Tether, η εταιρεία πίσω από το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο stablecoin στον κόσμο, υπέγραψαν μια στρατηγική συμφωνία για την προώθηση  του Λουγκάνο ως του ευρωπαϊκού κόμβου blockchain και κρυπτονομισμάτων

Η πρωτοβουλία επικεντρώθηκε στην ενσωμάτωση του κυρίαρχου κρυπτονομίσματος στον κόσμο, του Bitcoin, στη ζωή της πόλης και στη μετατροπή της σε μια οικονομία φιλική προς τα κρυπτονομίσματα.

Η backend διαδικασία που στηρίζει το σύστημα διεκπεραιώνεται από τη Bitcoin Suisse AG.  Το Λουγκάνο,  εντάσσεται σε ένα δίκτυο περιοχών, όπως η πόλη και το καντόνι Zug και η πόλη Zermatt, που αποδέχονται πληρωμές μεσω ψηφιακών νομισμάτων, ανέφερε η Bitcoin Suisse.

Το γειτονικό Λιχτενστάιν έχει επίσης ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να δέχεται Bitcoin για την πληρωμή λογαριασμών.

“Είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι όλο και περισσότεροι ελβετικοί οργανισμοί παρέχουν τη δυνατότητα πληρωμών σε κρυπτονομίσματα τόσο για τους πολίτες όσο και για τις επιχειρήσεις, συμπληρώνοντας τις παραδοσιακές μεθόδους συναλλαγών, όπως τα γκισέ και οι πλατφόρμες ηλεκτρονικής τραπεζικής”, δήλωσε ο Armin Schmid, επικεφαλής της Bitcoin Suisse.

Το καντόνι Zug, η “crypto valley” της Ελβετίας, άρχισε να δέχεται Bitcoin και ETH για φορολογικές πληρωμές το 2021.

Την Τετάρτη, το Bitcoin έκανε άλμα στα 44.490,65 δολάρια, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022, λόγω της αισιοδοξίας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτρέψουν σύντομα την ευρύτερη διαπραγμάτευση του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος, επεκτείνοντας την ανοδική του πορεία.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ