Αυστραλία: Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην ανατολική ακτή

Αυστραλία: Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην ανατολική ακτή

Το Σίδνεϊ και προάστιά του, όπου επιβάλλονται αυστηρά περιοριστικά μέτρα εδώ και πέντε εβδομάδες, ανακοίνωσαν 239 περιστατικά τοπικής μετάδοσης του ιδιαιτέρως μεταδοτικού στελέχους Δέλτα

Οι ανατολικές πολιτείες της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία και το Κουίνσλαντ, είναι αντιμέτωπες με κλιμάκωση της μάχης με το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα της COVID-19, με εκατομμύρια ανθρώπους να τελούν υπό αυστηρό lockdown και τις αρχές να παροτρύνουν τους πολίτες να εμβολιαστούν για να περιορίσουν τα ξεσπάσματα.

Το Σίδνεϊ και προάστιά του, όπου επιβάλλονται αυστηρά περιοριστικά μέτρα εδώ και πέντε εβδομάδες, ανακοίνωσαν 239 περιστατικά τοπικής μετάδοσης του ιδιαιτέρως μεταδοτικού στελέχους Δέλτα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κατά την περίοδο της τελευταίας έξαρσης, που καταγράφηκε την προηγούμενη Πέμπτη.

Τα 5 εκατ. κάτοικοι της πόλης και όσοι ζουν στα περιφερειακά αστικά κέντρα που καλύπτουν μια ακτογραμμή 200 χιλιομέτρων αναμένεται να παραμείνουν περιορισμένοι στα σπίτια τους έως τουλάχιστον τις 28 Αυγούστου. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην τελευταία έξαρση της πανδημίας, που ξεκίνησε στα μέσα Ιουνίου, έφθασε τις 3.427 μολύνσεις.

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει οδικός χάρτης για το στέλεχος Δέλτα», δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, η Γκλάντις Μπερετζίκλιαν.

«Η πρόκληση για εμάς είναι να εμβολιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους τον Αύγουστο, ούτως ώστε όταν φθάσει η 28η Αυγούστου να έχουμε επιλογές σε ό,τι αφορά τον τρόπο χαλάρωσης των περιορισμών».

Η εμβολιαστική εκστρατεία της Αυστραλίας κινείται με αργό ρυθμό: μόνο το 18% των ενηλίκων έχουν εμβολιαστεί πλήρως ως τώρα. Ο Μπράντ Χάζαρντ, ο υπουργός Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, υπογράμμισε ότι το 70% του πληθυσμού της πολιτείας θα είναι πλήρως εμβολιασμένο σε περίπου τέσσερις μήνες.

Το γειτονικό Κουίνσλαντ ανακοίνωσε εννέα περιστατικά τοπικής μετάδοσης στη νέα έξαρση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό στην πολιτεία εδώ κι έναν χρόνο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της πολιτειακής κυβέρνησης Στίβεν Μάιλς. Ορισμένα τμήματα του Κουίνσλαντ, όπου κατοικούν πάνω από 3 εκατ. άνθρωποι, τέθηκαν χθες εκτάκτως σε τριήμερο lockdown.

Η Αυστραλία έχει καταφέρει να διατηρήσει την επιδημία σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο με συνολικά λίγο πάνω από 34.000 κρούσματα και 924 θανάτους. Ωστόσο, οι αργοί ρυθμοί της εμβολιαστικής εκστρατείας σημαίνουν ότι μπορεί να περάσουν αρκετοί μήνες ακόμη προτού να ξανανοίξουν τα σύνορα της χώρας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ