Αυστραλία: Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων στο Σίδνεϊ

Αυστραλία: Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων στο Σίδνεϊ

Ως κατάσταση εθνικής εκτάκτης ανάγκης χαρακτηρίζεται πλέον η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία ανέφερε τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων από την COVID-19 κατά τη φετινή χρονιά, αναγκάζοντας τους αξιωματούχους να αυστηροποιήσουν τα μέτρα του λοκντάουν στο Σίδνεϊ, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «εθνική έκτακτη ανάγκη».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πολιτειακή πρωθυπουργός Γκλάντις Μπερετζικλιάν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του λοκντάουν για τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, πέραν της προγραμματισμένης ημερομηνίας λήξης του στις 30 Ιουλίου.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αριθμοί δεν πηγαίνουν προς την κατεύθυνση που ελπίζαμε ότι θα πήγαιναν σε αυτό το στάδιο», δήλωσε η Μπερετζικλιάν, καθώς ανακοίνωνε 136 νέα κρούσματα μόλυνσης στη Νέα Νότια Ουαλία.

Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων στο χειρότερο κύμα της επιδημίας στην Αυστραλία από την κορύφωσή της την προηγούμενη χρονιά έχει εκτοξευτεί σε περισσότερα από 1.900 κρούσματα, από τα μέσα Ιουνίου όταν εντοπίστηκε το πρώτο περιστατικό σε ένα οδηγό λιμουζίνας στο Σίδνεϊ, ο οποίος μετέφερε πληρώματα αεροπορικής εταιρίας που ταξίδευαν στο εξωτερικό.

Το παραλλαγμένο στελέχος Δέλτα που μεταδίδεται ταχύτατα έχει εξαπλωθεί στις γειτονικές πολιτείες της Βικτόριας και της Νότιας Αυστραλίας, οδηγώντας στη λήψη μέτρων που έχουν θέσει ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% του πληθυσμού της Αυστραλίας σε λοκντάουν.

Η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων έχει οδηγήσει στη διακοπή της λειτουργίας μεγάλων τμημάτων της οικονομίας, ακόμη και αν σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως η Βρετανία και οι ΗΠΑ, η οικονομία ανοίγει.

Πηγή: News 24/7

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ