Αυστρία: Χειμερινός τουρισμός μόνο με χρήση μάσκας FFP2 και πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης/αρνητικού τεστ

Στη βάση των σημερινών ανακοινώσεων, στις κλειστές γόνδολες των τελεφερίκ στα χιονοδρομικά κέντρα, εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόησης/αρνητικού τεστ που θα ελέγχεται κατά την αγορά των εισιτηρίων, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας FFP2

Μετά τις ολικές απώλειες της χειμερινής περιόδου 2020/21 για τον αυστριακό τουρισμό, που σχετίζονται με τον κορονοϊό, η τουριστική βιομηχανία στην Αυστρία βρίσκεται φέτος απέναντι σε μια περίοδο με αυστηρούς κανόνες στο πλαίσιο αντιμετώπισης της Covid-19.

"Φέτος σίγουρα θα υπάρξουν χειμερινές διακοπές στην Αυστρία - θα υπάρχουν πολύ αυστηροί κανόνες", ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια υπουργός Τουρισμού Ελίζαμπετ Κέστινγκερ σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη, με τον κανόνα πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης/αρνητικού τεστ να ισχύει για ξενοδοχεία, εστιατόρια, τελεφερίκ αλλά και για τις χριστουγεννιάτικες αγορές που φέτος πρόκειται να λειτουργήσουν.

"Η βάση για τους χειμερινούς κανόνες είναι το σχέδιο τριών βημάτων που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση και τέθηκε σε ισχύ στις 15 Σεπτεμβρίου και το οποίο προβλέπει ότι ανάλογα με την πληρότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία, θα λαμβάνονται αυστηρότερα μέτρα Covid-19", ανέφερε.

Σύμφωνα με την ίδια, "αυτή θα είναι η κατευθυντήρια γραμμή μας για το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ασφαλείς συνθήκες πλαισίου τους επόμενους μήνες, ο στόχος είναι επίσης να μην εκδοθεί για την Αυστρία μια (διεθνής) ταξιδιωτική προειδοποίηση. Για όσους έχουν εμβολιαστεί και για αυτούς που έχουν αναρρώσει, δεν θα υπάρχουν πλέον περιορισμοί".

Στη βάση των σημερινών ανακοινώσεων, στις κλειστές γόνδολες των τελεφερίκ στα χιονοδρομικά κέντρα, εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόησης/αρνητικού τεστ που θα ελέγχεται κατά την αγορά των εισιτηρίων, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας FFP2, με τους κανονισμούς αυτούς να είναι πιο αυστηροί από ό, τι σε άλλες δημόσιες συγκοινωνίες, όπου είναι επαρκής η χρήση μάσκας.

Σε αντίθεση με πέρυσι, φέτος δεν υπάρχουν περιορισμοί χωρητικότητας στα τελεφερίκ, επίσης, δεν υπάρχουν πλέον κανόνες απόστασης και δεν θα πρέπει να αναμένονται ουρές μπροστά από τις γόνδολες και τα τελεφερίκ φέτος. Πολλές εταιρείες φέρεται να έχουν αυξήσει τις πωλήσεις εισιτηρίων μέσω διαδικτύου από πέρυσι.

Όπως ανέφερε η υπουργός Τουρισμού, μετά το τέλος της λειτουργίας των τελεφερίκ, το "après-ski θα είναι σίγουρα εφικτό" φέτος, αν και με περιορισμούς, και θα ισχύουν εκεί οι ίδιοι κανόνες όπως για τη νυχτερινή γαστρονομία, "ωστόσο μπορεί να υπάρχουν επιπλέον περιορισμοί", ενώ οι ώρες λειτουργίας του après-ski "θα ρυθμιστούν αυτόνομα στους δήμους και τις περιφέρειες".

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν τα τεστ κορονοϊού θα συνεχίσουν να είναι "δωρεάν" για τον πληθυσμό, καθώς, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μιούσταϊν, "θα το εξετάσουμε στα τέλη Σεπτεμβρίου / αρχές Οκτωβρίου και θα υπάρξει απόφαση το συντομότερο δυνατό".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ