Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο δέντρο στον κόσμο

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο δέντρο στον κόσμο

Οι χυμοί του κορμού του προκαλούν ακόμη και τύφλωση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Σύμφωνα με τα ρεκόρ Γκίνες, το πιο επικίνδυνο δέντρο στον κόσμο είναι το μανσινέλ, που συνήθως συναντάται στο Μεξικό, την Κεντρική Αμερική, την Καραϊβική και τη Φλόριντα. Παρακάτω θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πιο επικίνδυνο δέντρο στον κόσμο και τι μπορεί να προκαλέσει στον άνθρωπο.

Ο κορμός ενός μανσινέλ είναι αυτό που πρέπει να προσέχει κανείς, και πιο συγκεκριμένα τον δηλητηριώδη και όξινο λευκό χυμό γάλακτος που αναβλύζει από αυτόν. Οποιαδήποτε επαφή του δέρματος με το χυμό του δέντρου μπορεί να δημιουργήσει φουσκάλες στο δέρμα, ακόμη και τύφλωση στην περίπτωση που αγγίξει κανείς τα μάτια του, αφού προηγουμένως τα χέρια του έχουν έρθει σε επαφή με τον κορμό του.

Τι γίνεται όταν βρέχει;

Σύμφωνα με το Γκίνες και όσα αναφέρει το grunge.com, το να στέκεται κανείς κάτω από το δέντρο όταν βρέχει είναι αρκετό για να προκαλέσει φουσκάλες στο δέρμα, εάν βρέχεται από τις σταγόνες της βροχής που περιέχουν το χυμό του δέντρο. Επιπλέον, μια μόνο μπουκιά από το μικρό πράσινο φρούτο του που μοιάζει με πράσινο μήλο προκαλεί φουσκάλες και έντονο πόνο και μπορεί να αποδειχθεί μοιραία. Οι ειδικοί, μάλιστα, προειδοποιούν ότι το φαινομενικά ακίνδυνο σνακ μπορεί να προκαλέσει εσωτερική αιμορραγία, σοκ και βακτηριακή υπερμόλυνση.

manzanilla

Ένα σημερινό ισπανικό όνομα για το δέντρο είναι το manzanilla de la muerte («το μικρό μήλο του θανάτου») ή árbol de la muerte («δέντρο του θανάτου»). Αξίζει, επίσης, να γνωρίζει κανείς ότι ακόμα και το κάψιμο ενός τέτοιου δέντρου μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς ο καπνός που προκύπτει μπορεί να προκαλέσει τύφλωση στην περίπτωση που φτάσει στα μάτια ενός ατόμου.

Ο μύθος λέει ότι το δέντρο σκότωσε ακόμη και τον φημισμένο εξερευνητή Χουάν Πόνσε ντε Λεόν, ο οποίος οδήγησε την πρώτη ευρωπαϊκή αποστολή στη Φλόριντα το 1513, σύμφωνα με το Mother Nature Network. Η ιστορία λέει ότι ένα μέλος μιας ιθαγενούς φυλής πρόσθεσε χυμό από το μανσινέλ για να δηλητηριάσει τα βέλη του, που χτύπησαν τον Πόνσε ντε Λεόν κατά τη διάρκεια μιας μάχης του 1521. Ο κατακτητής κατέφυγε στην Κούβα όπου τελικά πέθανε από τα τραύματά του.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ