Βενετία: Χρέωση έως 10 ευρώ για την είσοδο στην πόλη και εφαρμογή συστήματος κρατήσεων

Το μέτρο θα ισχύει για αυτούς που κάνουν ημερήσια επίσκεψη, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν κράτηση και θα πληρώνουν από 3 έως 10 ευρώ, ανάλογα με το πόση κίνηση θα έχει στην πόλη την ημέρα που θέλουν να την επισκεφθούν.

Τη χρέωση όσων κάνουν μονοήμερη εκδρομή με έως 10 ευρώ για την είσοδο στην Βενετία ξεκινούν να εφαρμόζουν οι Αρχές στην πόλη, με δεδομένο ότι οι τουρίστες αρχίζουν ξανά να κάνουν την εμφάνισή τους.

Το εν λόγω σύστημα κράτησης θα εφαρμοστεί από τον Ιούνιο, αρχικά σε δοκιμαστική φάση για έξι μήνες και δρομολογείται να τεθεί σε πλήρη ισχύ από τον Ιανουάριο του 2023. Η Βενετία είναι «η πρώτη πόλη στον κόσμο» που κάνει «αυτό το δύσκολο πείραμα», είπε σχετικά σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο. «Ο τουρισμός ξεκινά ξανά. Το σύστημα κρατήσεων είναι ο σωστός δρόμος για μια πιο ισορροπημένη διαχείριση του τουρισμού», δήλωσε ακόμη.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο αυτό για την είσοδο με χρέωση εγκρίθηκε από την ιταλική κυβέρνηση στα τέλη του 2018, ως μία λύση για τον μαζικό τουρισμό σε μία πόλη που, πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, προσέλκυε περίπου 30 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο.

Το μέτρο θα ισχύει για αυτούς που κάνουν ημερήσια επίσκεψη, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν κράτηση και θα πληρώνουν από 3 έως 10 ευρώ, ανάλογα με το πόση κίνηση θα έχει στην πόλη την ημέρα που θέλουν να την επισκεφθούν.

«Η πειραματική φάση ξεκινά τον Ιούνιο, όταν οι ημερήσιοι εκδρομείς θα καλούνται να κάνουν κράτηση μέσω μιας ιστοσελίδας», είπε σχετικά στη La Repubblica o Σιμόνε Βεντουρίνι, δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για τον τουρισμό. «Εκείνοι που κάνουν κράτηση θα έχουν κίνητρα, όπως εκπτώσεις για την είσοδο σε μουσεία. Για να καθορίσουμε τη χρέωση εισόδου, θα θέσουμε ένα μέγιστο όριο 40.000 ή 50.000 επισκεπτών την ημέρα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, όσοι ζουν στην περιφέρεια Βένετο επίσης θα πρέπει να κάνουν κράτηση, αν και θα εξαιρούνται από την καταβολή εισιτηρίου.

Ωστόσο, εξαιρέσεις θα προβλέπονται και για άλλες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα για όσους πρέπει να πάνε στη Βενετία για να επισκεφθούν συγγενή ή για να παραστούν σε κηδεία, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Ακόμη, οι τουρίστες που θα διανυκτερεύουν στη Βενετία θα εξαιρούνται, καθώς ήδη πληρώνουν τουριστικό φόρο.

Πηγή: The Guardian

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ