Βόρεια Κορέα: Προχώρησε σε προσομείωση «τακτικής πυρηνικής επίθεσης»

Newsroom
Newsroom

Η Πιονγκγιάνγκ διεξήγαγε άσκηση για να «απαντήσει» στα κοινά γυμνάσια ΗΠΑ και Νότιας Κορέας

Η Βόρεια Κορέα διεξήγαγε άσκηση προσομοίωσης «τακτικής πυρηνικής επίθεσης» νωρίς το Σάββατο, η οποία περιελάμβανε δύο πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς που έφεραν εικονικές πυρηνικές κεφαλές, σε απάντηση στις συμμαχικές ασκήσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Πιονγκγιάνγκ.

Το πρακτορείο ειδήσεων KCNA ανέφερε ότι η άσκηση διεξήχθη για να «προειδοποιήσει τους εχθρούς για τον πραγματικό κίνδυνο πυρηνικού πολέμου», καθώς η Πιονγκγιάνγκ υποσχέθηκε εκ νέου να ενισχύσει τη στρατιωτική αποτροπή έναντι της Ουάσινγκτον και της Σεούλ.

«Η πυρηνική δύναμη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας θα ενισχύσει την υπεύθυνη στάση μάχης, ώστε να αποτρέψει με κάθε τρόπο τον πόλεμο και να διατηρήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα», ανέφερε η σχετική ενημέρωση του KCNA.

Οι κοινές ετήσιες καλοκαιρινές ασκήσεις μεταξύ της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, γνωστές ως «Ulchi Freedom Shield», ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη μετά από 11 ημέρες που περιελάμβαναν αεροπορικές ασκήσεις με βομβαρδιστικά B-1B.

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ