Βραζιλία: Πέθανε από κορωνοϊό ένας από τους γνωστότερους ιθαγενείς
Ο Αριτάνα, ο οποίος ήταν υπερτασικός, εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας και διασωληνώθηκε πριν από δύο εβδομάδες
Ο Αριτάνα Γιαουαλαπιτί, ένας από τους σημαντικότερους ιθαγενείς αρχηγούς της Βραζιλίας, πέθανε σήμερα από Covid-19, σε ηλικία 70 ετών, ανακοίνωσε ο ανιψιός του, Ιανό Γιαουαλαπιτί.
«Επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του», είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο Αριτάνα, ο οποίος ήταν υπερτασικός, εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας και διασωληνώθηκε πριν από δύο εβδομάδες σε ένα νοσοκομείο της Γκοϊάνια, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Γκόιας, καθώς παρουσίασε σοβαρή αναπνευστική δυσχέριεα.
Ο 70χρονος Αριτάνα αγωνιζόταν για τα δικαιώματα των ιθαγενών και την προστασία του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, κυρίως της περιοχής του Εθνικού Πάρκου του Σίνγκου, στο Μάτο Γκρόσο. Από την ίδια περιοχή κατάγεται και ο εμβληματικός ηγέτης των ιθαγενών, Ραονί Μετουκτίρε.
- Βηρυτός: Η πόλη μετρά τις πληγές της και αναζητά τους υπεύθυνους
- Ιταλία: Ο υπουργός Αμυνας επισκέφθηκε την Τρίπολη
- Γερμανική ταξιδιωτική οδηγία για την Αμβέρσα στο Βέλγιο



