Βρετανία: Από την Τετάρτη το πρωί τα φορτηγά θα μπορούν να ταξιδεύουν στη Γαλλία

Βρετανία: Από την Τετάρτη το πρωί τα φορτηγά θα μπορούν να ταξιδεύουν στη Γαλλία

Απαιτείται να παρουσιάσουν αρνητικο τεστ Covid-19 - Έπειτα από 48 ώρες όλα δείχνουν ότι θα επιτραπεί η δίοδος των οδηγών φορτηγών προς τη Γαλλία


Οι οδηγοί φορτηγών που έχουν σταθμεύσει στο Κεντ της νοτιοανατολικής Αγγλίας και δεν μπορούν να μετακινηθούν πλέον έχουν το «πράσινο» φως για να ταξιδέψουν στη Γαλλία από το πρωί της Τετάρτης. Ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα ο γραμματέας μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας με τοποθέτησή του στα social media ανέφερε πως επιτεύχθηκε συμφωνία και έτσι οι αερομεταφορές καθώς και τα δρομολόγια των πλοίων θα αρχίσουν και πάλι έπειτα από 48 ώρες χάους.  Πάντως, δεν είναι σαφές ποιος τύπος τεστ έχει συμφωνηθεί καθώς ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζητά τη χρήση των PCR με χρυσό πρότυπο. Πρόκειται για τις πιο ακριβές, εργαστηριακές δοκιμές ενώ η επεξεργασίας τους που μπορεί να διαρκέσει έως και 72 ώρες.

Από την πλευρά του το Ηνωμένο Βασίλειο  ήθελε να χρησιμοποιήσει τις ταχύτερες δοκιμές που μπορούν να παρέχουν αποτελέσματα μέσα σε μια ώρα - παρόλο που αυτά θεωρούνται λιγότερο αποτελεσματικά. Μέχρι και αυτή την ώρα στην περιοχή του Κέντ βρίσκονται 4.000 φορτηγά αυτοκίνητα .

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ