Βρετανία: Έρευνα σε σχολείο μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Newsroom
Newsroom

Αποκαλύψεις από τον αδερφό της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Η βρετανική αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση σε οικοτροφείο στο οποίο φοιτούσε ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Τσαρλς Σπένσερ.

Στο βιβλίο του με τον τίτλο «a very private school» που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Μάρτιο, ο Τσαρλς Σπένσερ ισχυρίστηκε ότι υπέστη σωματική και σεξουαλική κακοποίηση στο σχολείο Maidwell Hall στο Northamptonshire τη δεκαετία του 1970.


 

Ο Τσαρλς Σπένσερ φοίτησε στο σχολείο αυτό για πέντε χρόνια από την ηλικία των οκτώ έως 13 ετών. «Πολλοί από εμάς φύγαμε από το Maidwell με δαίμονες στην  ψυχή μας», έγραψε. Σε δήλωση που δόθηκε στα μέσα ενημέρωσης όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο, το σχολείο Maidwell Hall δήλωσε ότι «λυπάται» για τις εμπειρίες που είχε ο Eρλ Σπένσερ  και κάποιοι άλλοι στο σχολείο. «Είναι δύσκολο να διαβάζει κανείς για πρακτικές που, δυστυχώς, μερικές φορές θεωρούνταν φυσιολογικές και αποδεκτές εκείνη την εποχή», δήλωσε το σχολείο.

«Στην εκπαίδευση σήμερα, σχεδόν κάθε πτυχή της σχολικής ζωής έχει εξελιχθεί σημαντικά από τη δεκαετία του 1970. Στο επίκεντρο των αλλαγών είναι η προστασία των παιδιών και η προώθηση της ευημερίας τους».


Πηγή: ΕΡΤ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ