Βρετανία: Οι απόπειρες κλοπής στοιχείων για το εμβόλιο δεν προκάλεσαν ζημιά

Βρετανία: Οι απόπειρες κλοπής στοιχείων για το εμβόλιο δεν προκάλεσαν ζημιά

Ως απαράδεκτες αλλά χωρίς να έχουν επιφέρει κάποια ζημιά, χαρακτηρίζει ο Βρετανός υπουργός Ασφαλείας Τζέιμς Μπρόκενσιρ τις απόπειρες  των χάκερ

Ως απαράδεκτες αλλά χωρίς να έχουν επιφέρει κάποια ζημιά, χαρακτηρίζει ο Βρετανός υπουργός Ασφαλείας Τζέιμς Μπρόκενσιρ τις απόπειρες  των χάκερ που έχουν την υποστήριξη του ρωσικού κράτους να κλέψουν πληροφορίες για το εμβόλιο κατά του Covid-19, αλλά και στοιχεία της έρευνας για μια θεραπεία που «τρέχουν»  ακαδημαϊκοί φορείς και φαρμακευτικές εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο

Απόπειρες χάκερ που υποστηρίζονται από το ρωσικό κράτος να κλέψουν δεδομένα των ερευνών για εμβόλια κατά της Covid-19 από τη Βρετανία είναι «εντελώς απαράδεκτες», αλλά δεν έχουν προκαλέσει κάποια ζημιά, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Ασφαλείας Τζέιμς Μπρόκενσιρ.

Το αρμόδιο Εθνικό Κέντρο για την Κυβερνοσφάλεια στη Βρετανία (NCSC) ανακοίνωσε χθες την απόπειρα των χάκερ και με μία κοινή ανακοίνωση από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά απέδωσε τις κυβερνοεπιθέσεις στην ομάδα APT29 που είναι γνωστή και ως «Cozy Bear». Η Ρωσία, ωστόσο, έχει απορρίψει τις κατηγορίες του Λονδίνου.

«Είναι εντελώς απαράδεκτο για τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών να επιδιώξουν να μπουν στα συστήματα αυτών που επιδιώκουν να δώσουν μια απάντηση σ' αυτή την κρίση ... να αναπτύξουν ένα εμβόλιο», δήλωσε ο Μπρόκενσιρ στο Sky News. «Δεν υπάρχουν στοιχεία ούτε πληροφορίες για οποιαδήποτε ζημιά ούτε για οποιουδήποτε είδους βλάβη», υπογράμμισε.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ