Βρετανός επιστήμονας ζούσε σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Κίεβο λόγω προβλημάτων μνήμης

Βρετανός επιστήμονας ζούσε σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Κίεβο λόγω προβλημάτων μνήμης

Εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται ξανά στην πατρίδα του.

Σύμφωνα με την ουκρανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα https://strana.news/ ένας επιστήμονας από τη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος έμεινε σε ξενοδοχείο του Κιέβου, λόγω προβλημάτων μνήμης εξαιτίας γήρατος, ξέχασε ποιος ήταν και πού ήταν, με αποτέλεσμα να ζήσει έζησε για αρκετές ημέρες σε σιδηροδρομικό σταθμό στην ουκρανική πρωτεύουσα. Ευτυχώς εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται ξανά στην πατρίδα του.

Η ιστορία έλαβε χώρα στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο άντρας έκανε check -in σε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο του Κιέβου. Κάποια στιγμή ενώ περπατούσε έπαθε μια κρίση – “χάθηκε και ξέχασε εντελώς ποιος ήταν και πού ήταν, έτσι έφτασε στο σταθμό στο “Vydubychi” όπου έζησε εκεί για αρκετές ημέρες”.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο και το διαβατήριό του και έμεινε μόνο μια τραπεζική κάρτα με ένα συγκεκριμένο ποσό, χάρη στην οποία μπόρεσε να επιβιώσει μερικές ημέρες στο σταθμό, τρώγοντας ό,τι αγόραζε από τα καταστήματα στα οποία πλήρωνε με κάρτα. Η αστυνομία διαπίστωσε ότι το το θύμα της ληστείας ήταν ένας Βρετανός υπήκοος, όπου μιλούσε μόνο αγγλικά, δεν θυμόταν το όνομα του, ούτε που ζούσε. Άμεσα η αστυνομία του Κιέβου, επικοινώνησαν με την πρεσβεία.

“Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, η Βρετανική Πρεσβεία επιβεβαίωσε πως πράγματι πρόκειται για Βρετανό υπήκοο, τον οποίον αναζητούσαν για αρκετές ημέρες, ύστερα από αίτημα για έρευνα που είχαν λάβει από τους συγγενείς του.

«Αποδείχθηκε ότι ο άστεγος, αγγλόφωνος παππούς, ο οποίος ζούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο σιδηροδρομικό σταθμό στο Vydubychi, όπως ο ήρωας του Τομ Χάνκς από την παλιά ταινία του Χόλιγουντ, χωρίς έγγραφα, ήταν πράγματι Βρετανός υπήκοος και είχε φτάσει στο Κίεβο για να ανταλλάξει επιστημονικές πληροφορίες με συναδέλφους».

Σημειώνεται ότι η αστυνομία του Κιέβου, με δικά της χρήματα έβαλε τον Βρετανό σε ένα ξενοδοχείο, βοήθησε και του προσέφερε επίσης φαγητό και ρούχα. Παράλληλα επικοινώνησαν με το γιο του στο Λονδίνο, ο οποίος πέταξε την περασμένη εβδομάδα και πήρε μαζί του τον πατέρα του πίσω στο σπίτι τους.

Πηγή: Ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ