Βρετανός γιατρός έτρεξε 22 μίλια φορώντας μάσκα

Βρετανός γιατρός έτρεξε 22 μίλια φορώντας μάσκα

Θέλησε να αποδείξει ότι δεν επηρεάζει τα επίπεδα οξυγόνου

Στα τέλη Ιουλίου, ο Βρετανός γιατρός Tom Lawton που εργάζεται στην εντατική μονάδα του Bradford Royal Infirmary, πήρε την απόφαση να τρέξει 22 μίλια φορώντας μάσκα, μόνο και μόνο για να αποδείξει εμπράκτως στον κόσμο πως η χρήση της μάσκας δεν μειώνει τα επίπεδα οξυγόνου στο σώμα, όπως πολλοί υποστήριζαν.

Ο ίδιος εργάζεται συνεχώς κατά την διάρκεια της πανδημία και όπως έγραψε στο Twitter έχει δει «τι μπορεί να κάνει ο κορωνοϊός» στον άνθρωπο. Έτσι, με σκοπό να καταρρίψει τον μύθο, φόρεσε την μάσκα του και έτρεξε μέχρι την δουλειά του και πίσω.

«Είμαι υπέρ για το οτιδήποτε που μπορεί να μας κρατήσει ασφαλείς» έγραψε σε μια καμπάνια που δημιούργησε στην ιστοσελίδα GoFundMe. «Γι’ αυτό και είμαι ιδιαίτερα αναστατωμένος για την παραπληροφόρηση που υπάρχει γύρω από τις μάσκες και τα επίπεδα οξυγόνου, αλλά και με τα μπερδεμένα μηνύματα για το πότε πρέπει να την φοράμε».

 

Thank you so much everyone for donating - we've so far raised £1130 which I hope will help a lot of people.

Final verdict was 22.6 miles in a mask (8 miles, then just over 14), breathing enough oxygen for about 10 calm people all the way. (1/n)

— Tom Lawton (@LawtonTri) July 20, 2020

Ο Lawton ήταν αθλητής του τρίαθλου, αλλά η πανδημία δεν του επέτρεπε να αθλείται. «Θα τρέξω προς και από την δουλειά μου φορώντας μια μάσκα, έχοντας ένα μετρητή οξυγόνου. Ανάμεσα στο τρέξιμο θα βλέπω ασθενείς, κάποιους με Covid-19, πάνα φορώντας μάσκα. Αν μπορώ να τρέξω 16-21 μίλια με την μάσκα, τότε εσείς σίγουρα θας μπορείτε να την φοράτε ενώ ψωνίζετε».

Μέσω του Twitter μάλιστα ο Lawton επιβεβαίωσε πως ολοκλήρωσε το τρέξιμο. «Δεν έβγαλα τη μάσκα καθόλου, ούτε για να φάω ούτε για να πιώ, και τα επίπεδα οξυγόνου ήταν συνεχώς στο 98% όποτε κοιτούσα τον μετρητή. Μπορείτε να δείχνετε αυτό, όταν κάποιος σας λέει ότι κάνουν κακό. Μείνετε ασφαλείς».

Η κατάρριψη του μύθου είναι σε συνάρτηση με τις οδηγίες του ΠΟΥ, ο οποίος στην ιστοσελίδα του αναφέρει πως «Η παρατεταμένη χρήση της μάσκας μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε άβολα. Ωστόσο, δεν οδηγεί σε δηλητηρίαση CO2 ή έλλειψη οξυγόνου».

 

Πηγή: e-radio.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ