Διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη για την Covid-19

Διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη για την Covid-19

Από το Παρίσι ως την Βιέννη και το Βουκουρέστι

Διαδηλώσεις με αφορμή την πανδημία της Covid-19 πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στην Βιέννη για να διαδηλώσουν εναντίον των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης της Covid-19, ουσιαστικά παραβιάζοντάς τα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι διαδηλωτές δεν ξεπέρασαν τους 500. Το βασικό τους σύνθημα ήταν εναντίον του καγκελαρίου Κουρτς, τον οποίο αποκαλούσαν δικτάτορα και τον καλούσα να παραιτηθεί. Υπήρξαν ορισμένες συλλήψεις όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τα οδοφράγματα της αστυνομίας και να προσεγγίσουν το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Στην Ελβετία επίσης επιχειρήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου να πραγματοποιηθεί διαδήλωση, η οποία είχε προαναγγελθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Περίπου 100 άτομα, οι περισσότεροι αμφισβητίες του κορονοϊού, προσπάθησαν να συγκεντρωθούν στο Αλτντορφ, αρκετοί μετακινούμενοι με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ωστόσο η διαδήλωση σχεδόν διαλύθηκε εν τη γενέσει της μετά από παρέμβαση της αστυνομίας του καντονιού Ουρι.

Εκατοντάδες άτομα κατέβηκαν και στους δρόμους του Βουκουρεστίου για να εκφράσουν με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στα αυστηρά όπως υποστηρίζουν περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση. Οι περισσότεροι συγκεντρώθηκαν στις πλατείες της Νίκης και του Πανεπιστημίου, διαμαρτυρόμενοι για τον περιορισμό στις μετακινήσεις και την υποχρεωτική παύση λειτουργίας που επιβλήθηκε στο τέλος Μαρτίου σε αρκετές επιχειρήσεις. Αρετοί κρατούσαν ρουμανικές σημαίες και φώναζαν συνθήματα όπως «Ελευθερία» και «Κάτω η κυβέρνηση».

Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και έξω από το Ορθοπεδικό Νοσοκομείο του Βουκουρεστίου, το οποίο η κυβέρνηση αποφάσισε να μετατρέψει σε μονάδα αποκλειστικά για Covid με αποτέλεσμα να αντιδράσουν συγγενείς των ασθενών που ήταν σε αυτό και μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ