Το «διάσημο μωρό» μηνύει τους Nirvana για παιδική πορνογραφία

Ωστόσο, ο Ρόμπερτ Λούις, δικηγόρος του Έλντεν, υποστηρίζει ότι η εικόνα περνάει τα όρια της παιδικής πορνογραφίας, υπογραμμίζοντας ότι η προσθήκη χρημάτων στο πλάνο κάνει το μωρό να φαίνεται «εργαζόμενο στη βιομηχανία του σεξ»

Ο Σπένσερ Έλντεν φωτογραφήθηκε το καλοκαίρι του 1991, σε ηλικία 4 μηνών, σε μία πισίνα της Καλιφόρνια για το εξώφυλλο του Nevermind. Λίγες ημέρες πριν το διάσημο μωρό υπέβαλε μήνυση κατά του συγκροτήματος Nirvana για παιδική πορνογραφία.

Το εξώφυλλο του εμβληματικού άλμπουμ απεικονίζει ένα γυμνό βρέφος μέσα σε μια πισίνα. Η εικόνα έχει γενικά γίνει κατανοητή ως δήλωση για τον καπιταλισμό, καθώς το μωρό προσπαθεί να πιάσει ένα αγκιστρωμένο δολάριο. Οι μη σεξουαλικές γυμνές φωτογραφίες βρεφών δεν θεωρούνται παιδική πορνογραφία σύμφωνα με το νόμο.

Ωστόσο, ο Ρόμπερτ Λούις, δικηγόρος του Έλντεν, υποστηρίζει ότι η εικόνα περνάει τα όρια της παιδικής πορνογραφίας, υπογραμμίζοντας ότι η προσθήκη χρημάτων στο πλάνο κάνει το μωρό να φαίνεται «εργαζόμενο στη βιομηχανία του σεξ». Το συγκρότημα, ο φωτογράφος και οι δισκογραφικές εταιρείες «εμπορεύτηκαν σκόπιμα την παιδική πορνογραφία του Σπένσερ και εκμεταλλεύτηκαν τη φωτογραφία για να προωθήσουν τον εαυτό τους και τη μουσική τους σε βάρος τους» ισχυρίζεται στη μήνυσή του.

Ο 30χρονος ζητάει τουλάχιστον 150.000 δολάρια από καθέναν από τους εναγόμενους, στους οποίους περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων πρώην μέλη των Nirvana, δισκογραφικές εταιρείες, καλλιτεχνικοί διευθυντές κλπ.

Ο ενάγων υποστηρίζει επίσης ότι το συγκρότημα πήρε πίσω την υπόσχεση πως δε θα φαίνονταν τα γεννητικά του όργανα στο εξώφυλλο του άλμπουμ. Η οικογένεια του βρέφους είχε λάβει μόλις 200 δολάρια για τη βουτιά των 15 δευτερολέπτων στην πισίνα.

 

Αναδημιουργία του εμβληματικού εξωφύλλου 25 χρόνια μετά

Το 2016, ο 25χρονος τότε Έλντεν αναδημιούργησε το εξώφυλλο για να αποτίσει φόρο τιμής στο ρεκόρ επιτυχίας. «Είπα στο φωτογράφο: ‘Ας το κάνουμε γυμνό’. Αλλά σκέφτηκε ότι θα ήταν περίεργο, έτσι φόρεσα το μαγίο μου» είχε δηλώσει για τη φωτογράφηση ο Έλντον. Όπως είχε δηλώσει στη New York Post, το 2016 πληρώθηκε 200 δολάρια για τη φωτογραφία.

 

 

 

 

Πηγή: Καθημερινή

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ