Δίδυμα πάντα γεννήθηκαν σε ζωολογικό κήπο

Τα πάντα βρέθηκαν στην ευρωπαϊκή χώρα στο πλαίσιο της λεγόμενης «διπλωματίας των πάντα» που ασκεί επιτυχώς η Κίνα

Ένα πολύ ευχάριστο γεγονός συνέβη σήμερα στη Γαλλία, δίνοντας ακόμη περισσότερες ελπίδες για τη διάσωση των γιγάντιων πάντα.

Μέσα στο κλουβί της υπό την επίβλεψη Γάλλων και Κινέζων ειδικών η Χουάν Χουάν, το γιγάντιο πάντα, μόλις γέννησε δίδυμα μικρά για πρώτη φορά.

Το προσωπικό του ζωολογικού κήπου γιόρτασε το γεγονός περιγράφοντας τα νεογνά ως «πολύ ζωηρά, ροζ και στρουμπουλά».

 

Τα δίδυμα θηλυκά ήρθαν στον κόσμο γύρω στη 1 το πρωί τοπική ώρα στον ζωολογικό κήπο Beauval στο Saint-Aignan.

Είναι το δεύτερο και τρίτο πάντα που γεννιέται στη χώρα μετά τη γέννηση του μεγάλου αδελφού τους, Γιουάν Μενγκ το 2017.
«Αυτή τη στιγμή, μπορώ να πω ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι, έχουμε δύο όμορφα μωρά, που είναι και τα δύο πολύ ζωηρά, δύο κοριτσάκια, το ένα ζυγίζει 149 γραμμάρια, το άλλο 128 – σχεδόν 129. Και τα δύο είναι υπέροχα, πολύ ροζ και χαρούμενα», λέει η Μπαπτίστ Μουλό, κτηνίατρος στον ζωολογικό κήπο.

Η αναπαραγωγή των Panda, τόσο στην αιχμαλωσία όσο και στη φύση, είναι πολύ σπάνια, καθώς τα θηλυκά είναι σε οιστρο μόνο μία φορά το χρόνο για μόλις 24 έως 48 ώρες. Και τις περισσότερες φορές, δεν θέλουν να αναπαραχθούν, ούτως ή άλλως.

«Περιμέναμε αυτή τη στιγμή εδώ και πολύ καιρό. Το να βλέπεις αυτά τα δύο μωρά να γεννιούνται με τέλεια υγεία είναι τρελό, είναι ένα βήμα πιο κοντά για τη διατήρηση του είδους. Εκατομμύρια Γάλλοι θα ειναι πιο ευαισθητοποιημένοι για τη διατήρηση των απειλούμενων ζώων. Είναι εντελώς τρελό, είναι μια απίστευτη ευκαιρία», λέει ο διευθυντής του ζωολογικού πάρκου.

Εκτιμάται ότι 1.800 γιγάντια παντα ζουν στην άγρια φύση στην Κίνα – άλλα 500 βρίσκονται σε αιχμαλωσία. Και οι διεθνείς προσπάθειες για τη διάσωση των υπό εξαφάνιση ειδών φαίνεται να αποδίδουν καρπούς.
Τον περασμένο μήνα, η Κίνα αφαίρεσε τα γιγάντια παντα από τη λίστα των απειλούμενων ζώων.

Τα πάντα είναι μοναχικά ζώα, ενώ έχουν ωορρηξία μόνο μια φορά τον χρόνο, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η αναπαραγωγή τους με φυσικό τρόπο. Τόσο στην Κίνα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, οι γεννήσεις μωρών πάντα συνήθως προκύπτουν μέσω τεχνητής γονιμοποίησης.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ