Δημοσκόπηση: Οι ψηφοφόροι δεν θέλουν τον Άρμιν Λάσετ για καγκελάριο

Δημοσκόπηση: Οι ψηφοφόροι δεν θέλουν τον Άρμιν Λάσετ για καγκελάριο

Δημοσκόπηση δείχνει ότι για την καγκελαρία προτιμούν τον Βαυαρό πρωθυπουργό Μάρκους Ζέντερ και όχι τον νέο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών


Τη... σκόνη του Βαυαρού πρωθυπουργού Μάρκους Ζέντερ τρώει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του κόμματος της Μέρκελ, των Χριστιανοδημοκρατών, Άρμιν Λάσετ.

Το 43% των Γερμανών ψηφοφόρων προτιμά τον Χριστιανοκοινωνιστή ισχυρό άνδρα της Βαυαρίας από τον πιστό «μερκελικό» Χριστιανοδημοκράτη. Η διαφορά τους μάλιστα είναι 22 μονάδες. Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Cantar για λογαριασμό του γερμανικού ομίλου «Funke», μόνο το 21% στηρίζει τον Λάσετ ως διάδοχο της Μέρκελ στην Καγκελαρία.

Η εκλογή του πρωθυπουργού της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Αρμιν Λάσετ, στην ηγεσία των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU), έγινε το περασμένο Σάββατο, ωστόσο, σήμερα θα ανακοινωθεί το επίσημο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του ψηφιακού συνεδρίου.

Ο Λάσετ, εκπρόσωπος της κεντρώας πτέρυγας του κόμματος της CDU επιχειρεί να κάνει λίφτινγκ στο πολιτικό προφίλ που του λείπει, αλλά και να ενσωματώσει τη δυσαρέσκεια της συντηρητικής πτέρυγας που εκφράζεται από τον εκατομμυριούχο δικηγόρο Φρίντριχ Μερτς.

Ωστόσο, μέχρι τον Μάρτιο μεσολαβούν δύο εκλογικές αναμετρήσεις στα κρατίδια της Βάδης – Βυρτεμβέργης και της Ρηνανίας – Παλατινάτου, που θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην δημοφιλία του συνεχιστή της πολιτικής Μέρκελ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ