Ε.Ε.: Οργή για τις καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων

Ε.Ε.: Οργή για τις καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων

Με νομικά μέτρα απειλεί τις φαρμακοβιομηχανίες η κυβέρνηση της Ιταλίας

Pfizer και BionTech έχουν ανακοινώσει ότι αναδιοργανώνουν τις μονάδες παραγωγής, προσθέτοντας νέα εργοστάσια, για να ανταποκριθούν στην τεράστια ζήτηση για τα εμβόλια κατά του Covid-19.

Εντωμεταξύ, και η Astrazeneca ενημέρωσε ότι θα διαθέσει μικρότερες ποσότητες του εμβολίου από αυτές που αρχικά είχαν προγραμματιστεί.

 Στην Ιταλία, η είδηση της καθυστέρησης παράδοσης των εμβολίων έχει προκαλέσει την οργή της κυβέρνησης που προειδοποιεί με νομική διαδικασία τις φαρμακοβιομηχανίες.

Σε ανάρτησή του στο facebook, o Ιταλός πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε, υποστηρίζει ότι οι καθυστερήσεις που ανακοίνωσαν οι Pfizer-Biontech τιμωρούν χώρες όπως η Ιταλία, που προχωρούν γρήγορα με το πρόγραμμα εμβολιασμών.

«Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα και τις νομικές πρωτοβουλίες, όπως ήδη κάνουμε με την Pfizer-Biontech, για να διασφαλίσουμε τη συμμόρωση με τις συμβατικές δεσμεύσεις και να προστατεύσουμε το έθνος μας» καταλήγει η ανάρτηση του Τζ. Κόντε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, που δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη: «Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι το χρονοδιάγραμμα του σχεδίου εμβολιασμών δεν θα αλλάξει. Τις επόμενες ημέρες, μέσω του πρεσβευτή μας στις Βρυξέλλες, θα ενεργοποιήσουμε κάθε δυνατό μέσο, ώστε μαζί με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνουμε ότι χρειάζεται για να αναγκαστούν αυτοί οι κύριοι να τηρήσουν τα συμβόλαια»

Κριτική στις Βρυξέλλες ασκούν οι γιατροί της Αυστρίας.

Υποστηρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να είχε παραγγείλει μεγαλύτερες ποσότητες εμβολίων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Αυστρίας δήλωσε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca αναμένεται να εγκριθεί την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο ούτε αυτό θα φτάσει σε ικανοποιητικές ποσότητες.

Πηγή: gr.euronews.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ