Ενισχύει την παρουσία δορυφόρων της στο διάστημα η ΕΕ

Ενισχύει την παρουσία δορυφόρων της στο διάστημα η ΕΕ

Στόχος να υπάρχει ως το 2024 ευρζωνικό δίκτυο σε κάθε σημείο, ακόμα και σε αυτά που δεν υπάρχει επίγεια κάλυψη

Δορυφόροι στο διάστημα υπάρχουν αρκετοί, θα γίνουν ακόμα περισσότεροι. Μάλιστα, η ΕΕ εξέφρασε την επιθυμία να εκτοξευθούν και άλλοι- και να μπορέσουν μέσα από συνεργασία μεταξύ τους και φυσικά με τις επίγειες τηλεπικοινωνιακές αρχές να προσφέρουν ξεχωριστες υπηρεσίες ήδη από τις αρχές του 2024.

Η κύρια προτεραιότητα αυτού του φιλόδοξου σχεδίου είναι να καλύψει κενά στην ευρυζωνική κάλυψη σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπου δεν μπορεί να φτάσει η επίγεια υποδομή. «Θα συμπληρώσει τις επίγειες υπηρεσίες και ως εκ τούτου θα υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ΕΕ - έχοντας πρόσβαση σε δεδομένα παντού, ανα πασα στιγμη, μια δυνατότητα που στη συνέχεια θα ενισχύσει διάφορους τομείς», λένε οι επιστήμονες.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, μια από τις υπηρεσίες που θα μπορέσει να τροφοδοτήσει η επίτευξη αυτού του φιλόδοξου σχεδίου είναι η δυνατότητα αυτοοδήγησης στα αυτοκίνητα. Η τεχνολογία προχωρά και αυτό που κάποτε φάνταζε μακρινό μέλλον έρχεται πιο σύντομα και γίνεται πολύ γρήγορα παρόν...

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ