Εορτασμοί για τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο

Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ σηματοδοτεί τους εορτασμούς για τις επτά δεκαετίες που βρίσκεται στον θρόνο

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ αποκάλυψε το πρόγραμμα των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ που με άλλα λόγια αφορά τα 70 χρόνια από την άνοδό της στο θρόνο της χώρας, στις 6 Φεβρουαρίου 1952. 

Αναμένονται υπαίθρια πάρτι, μια συναυλία με μερικούς από τους «μεγαλύτερους αστέρες» στον κόσμο και μια ευκαιρία για επίσκεψη στα σπίτια της βασίλισσας.  Οι εν λόγω εορτασμοί θα κορυφωθούν σε ένα τετραήμερο αργιών στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου.

Η πρώτη εκδήλωση ξεκινά τη Δευτέρα, με έναν διαγωνισμό για την εφεύρεση μιας νέας πουτίγκας. Οι φιναλίστ θα κριθούν από μια ομάδα ειδικών σεφ. Έπειτα η συνταγή θα διατεθεί στο κοινό και η πουτίγκα αναμένεται να καταναλωθεί στην κορύφωση των εορτασμών το καλοκαίρι.

Δεν είναι ξεκάθαρο σε ποιες εκδηλώσεις θα παρευρεθεί η ίδια η βασίλισσα. Άλλωστε, τους τελευταίους μήνες η Ελισάβετ έχει απουσιάσει από σημαντικές δημόσιες εκδηλώσεις ενώ τον Οκτώβριο νοσηλεύτηκε για ένα βράδυ. Στο πλαίσιο αυτό, φαίνεται πως στις περισσότερες δημόσιες εκδηλώσεις θα παρευρίσκονται άλλα κορυφαία μέλη της βασιλικής οικογένειας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα δεν είχε υπάρξει ποτέ κάποιο πρότυπο για τους εορτασμούς των 70 χρόνων εξουσίας κάποιου Βρετανού μονάρχη καθώς κανείς δεν είχε φτάσει να βασιλεύει για τόσο πολλά χρόνια. Το πιο κοντινό χρονικό διάστημα, το είχε φτάσει η βασίλισσα Βικτώρια που βρέθηκε στο θρόνο για 63 χρόνια. 

 

Με πληροφορίες από BBC

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ