Το "ευχαριστώ" του Δήμου Κισσάμου με "φόντο" την κακοκαιρία και το ναυάγιο

Το "ευχαριστώ" του Δήμου Κισσάμου με "φόντο" την κακοκαιρία και το ναυάγιο

Σε όσους συνέδραμαν και βοήθησαν

Ανακοίνωση για τον συντονισμό υπηρεσιών ενόψει της κακοκαιρίας "Ελπίδα" αλλά και το ναυάγιο που σημειώθηκε στον κόλπο της Σούδας εξέδωσε ο δήμος Κισσάμου στην οποία αναφέρει:

 

Μετά το πέρας των δυσμενών συνθηκών που δημιούργησαν το κύμα κακοκαιρίας «Ελπίδα» που έπληξε τη χώρα και την περιοχή μας  και η προσάραξη του πλοίου στην παραλία του Δραπανιά, έχουμε την υποχρέωση να επισημάνουμε τον καθοριστικό ρόλο των μηχανισμών της Αντιπεριφέρειας Χανίων και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κισσάμου οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με ευθύνη και αποτελεσματικότητα. Ο αγώνας και η αυταπάρνηση των εμπλεκομένων υπηρεσιών, αιρετών και  εργαζομένων του Δήμου, εθελοντών αλλά και των συνεργατών μας, συνετέλεσαν ώστε να αντιμετωπιστούν στο μέγιστο βαθμό οι ανάγκες που προέκυψαν. Μέσω των συντονισμένων ενεργειών Αντιπεριφέρειας και Δήμου,  κατέστη δυνατόν να διατηρηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί και η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση των οικισμών που επλήγησαν από την χιονόπτωση χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. 

Ταυτόχρονα, ο Δήμος βρέθηκε στο πλευρό των ναυαγών παρέχοντας περίθαλψη, σίτιση και  φιλοξενία και φρόντισε για την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών προκειμένου να αποφευχθεί η ρύπανση του Κόλπου Κισσάμου από διαρροή καυσίμων και λιπαντικών. Όλους όσοι συμμετείχαν στη συλλογική αυτή προσπάθεια (Λιμενικό, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ναυαγοσώστες, ΚΥ Κισσάμου και Ερυθρός Σταυρός) οφείλουμε να τους συγχαρούμε και να τους ευχαριστήσουμε διότι για μία ακόμα φορά απέδειξαν ότι η αλληλεγγύη και η προσφορά στο συνάνθρωπο είναι αυτονόητη υποχρέωση στα μέρη μας.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ