Γιατί οι άνδρες περνούν πολύ περισσότερο χρόνο στην τουαλέτα σε σχέση με τις γυναίκες

Οι ειδικοί εξηγούν

Για πολλούς άντρες, η επίσκεψη στην τουαλέτα δεν είναι γρήγορη διαδικασία.  Το χρονικό διάστημα που συνήθως χρειάζονται οι άνδρες για να κάνουν το καθήκον τους έχει προβληματίσει τις γυναίκες εδώ και άπειρα χρόνια, πιθανότατα από τότε που εφευρέθηκαν οι τουαλέτες πίσω από κλειστές πόρτες.

Τα τελευταία χρόνια, το concept έχει γίνει ακόμη και meme στα social media, όπως το Instagram και το TikTok. Μπορεί να γελάτε όταν διαβάζετε αυτές τις γραμμές, αλλά όπως λένε οι ειδικοί, η προδιάθεση ενός άνδρα για παρατεταμένο χρόνο παραμονής στην τουαλέτα, θα μπορούσε να εξηγεί και τον λόγο που οι άνδρες έχουν συνήθως καλύτερη υγεία του εντέρου από τις γυναίκες.

«Πιστεύω ότι όποιος γνωρίζει έναν άνδρα ξέρει ότι είναι αλήθεια πως ξοδεύουν περισσότερο χρόνο μέσα στην τουαλέτα ή πάνω στην τουαλέτα από τις γυναίκες, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να έχουν προβλήματα με το έντερο και να αντιμετωπίσουν χρόνια δυσκοιλιότητα σε σχέση με τις γυναίκες», είπε ο γαστρεντερολόγος Ο Kyle Staller στο Yahoo!

Η ψυχολόγος Madison Simons από την κλινική του Κλίβελαντ είπε από την πλευρά της ότι η εξήγηση θα μπορούσε να είναι βιολογική. Για αρχή, το σώμα πρέπει να είναι χαλαρό για να κινηθούν τα πράγματα μέσα.

Οι άντρες, όπως αποδεικνύεται, έχουν την τάση να αισθάνονται πιο χαλαροί ενώ βρίσκονται στην τουαλέτα από ό,τι μια γυναίκα, εξήγησε η Simons. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν έναν «διακόπτη» για να μεταπηδούν απότομα από μία κατάσταση έντασης σε μία πιο κατάσταση… χαλάρωσης. Για να γίνει σωστά η πέψη, ένα σώμα πρέπει να βρίσκεται στη δεύτερη κατάσταση.

Με άλλα λόγια, οι άνδρες μπορούν πιο εύκολα να ξεχάσουν τα προβλήματα και να χαλαρώσουν όταν είναι στην τουαλέτα, ενώ οι γυναίκες μπορεί να είναι πιο αγχωμένες ή να σκέφτονται άλλες υποχρεώσεις.

Η αλλαγή του διακόπτη ενθαρρύνει αυτό που η Simons αποκαλεί «λειτουργία ανάπαυσης και πέψης».

Δεν είναι όμως περίεργο πώς μέσα σε μία καθημερινότητα γεμάτη άγχος, δεν βιάζονται να σηκωθούν και να φύγουν; Οι άνδρες, είπε η Simons, θα μπορούσαν απλώς να απολαμβάνουν «να περνούν χρόνο σε αυτή την κατάσταση χαλάρωσης πριν επιστρέψουν στη ζωή τους ξανά».

«Δεν θα σας ζητηθεί να φτιάξετε φαγητό για τα παιδιά ή να λύσετε ένα πρόβλημα στη δουλειά εάν κάθεστε στο μπάνιο», είπε.

Προηγούμενη έρευνα έχει διαπιστώσει επίσης ότι οι άνδρες είναι συνήθως πιο πιθανό να διαβάζουν στην τουαλέτα, μένοντας απασχολημένοι για περισσότερο από το μέσο όρο των πέντε λεπτών που χρειάζονται οι περισσότεροι για να κάνουν την «δουλειά» που πρέπει, σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ.

Μια άλλη μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης διαπίστωσε ότι οι άνδρες συνήθως παίζουν με το κινητό τους, σκρολάροντας κυρίως στα social media, περισσότερο από τις γυναίκες, όταν βρίσκονται μέσα στο μέρος όπου ακόμη και ο βασιλιάς πηγαίνει μόνος του.

Τελικά, είπε η Simons, ο χρόνος που περνάτε στην τουαλέτα μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκουραστείτε, να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας και να κερδίσετε ξανά την εστίαση που θέλετε στα πράγματα που πρέπει.

«Υπάρχει αυτή η αίσθηση ασφάλειας που συνοδεύει την επίσκεψη στην τουαλέτα. Έχετε πλήρη επίγνωση στην παρούσα στιγμή ότι υπάρχει μόνο μία δουλειά που πρέπει να ολοκληρώσετε».

Πηγή: enikos.gr

 

 

 

 

 

Φωτογραφία από Marcel Gnauk από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ