Χαβάη: Οι κάτοικοι σώζουν ένα εθνικό πάρκο... υιοθετώντας κατσίκες

Χαβάη: Οι κάτοικοι σώζουν ένα εθνικό πάρκο... υιοθετώντας κατσίκες

Τα ζώα θα μοιραστούν σε όσους ενδιαφέρονται να τα φροντίσουν και πάρουν μέρος στη λαχειοφόρο αγορά που θα διεξαχθεί στις 28 Ιουλίου.

Οι Αρχές στη Χαβάη σχεδιάζουν μια ειδική λαχειοφόρο αγορά για να διανείμουν κάποια μάλλον ασυνήθιστα έπαθλα: Περίπου 700 κατσίκες που ζουν σε ένα εθνικό πάρκο.

Η πολιτειακή Αρχή Γης και Φυσικών Πόρων της Χαβάης ανακοίνωσε ότι οι κατσίκες συγκεντρώθηκαν από το Εθνικό Ιστορικό Πάρκο Pu'uhonua o Honaunau, στο οποίο θεωρούνται είδη εισβολείς. οι κατσίκες προκαλούν καταστροφές στη χλωρίδα του πάρκου και οι αρχές προσπαθούν να το απαλλάξουν από αυτές. Όποιος κερδίσει θα πρέπει να πάρει τουλάχιστον 20 κατσίκες και όχι περισσότερες από 50.

Επιπλέον για τη μεταφορά των ζώων θα πρέπει να υπάρχει τρέιλερ μεταφοράς αλόγων μήκους 4,87 μέτρων ή αντίστοιχο μέσο, ώστε να μην διαφύγουν οι κατσίκες και επιστρέψουν εκεί απ' όπου εκδιώχθηκαν.

Το πάρκο, το οποίο βρίσκεται στη δυτική ακτή της Χαβάης, έχει πολιτιστική και ιστορική σημασία. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, στο παρελθόν αποτέλεσε καταφύγιο, τόπο προστασίας ηττημένων πολεμιστών, καθώς και αμάχων σε περιόδους πολέμου.

Πηγή: CNN Greece

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ