Χιλή: Νέο ρεκόρ με 9.284 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες

Χιλή: Νέο ρεκόρ με 9.284 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες

«Δυστυχώς, αυτό που είχαμε προβλέψει τη Δευτέρα έγινε πραγματικότητα σήμερα, ότι δηλαδή θα ξεπερνούσαμε τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων που είχε καταγραφεί μέχρι σήμερα στη χώρα», δήλωσε στους δημοσιογράφους η υφυπουργός Υγείας Μαρία Τερέζα Βαλενσουέλα

Η Χιλή ανακοίνωσε, χθες Σάββατο, 21 θανάτους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19 και 9.284 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, αριθμός ρεκόρ που αποδίδεται στην εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον και στην αυξημένη κινητικότητα κατά τη διάρκεια των εορτών.

«Δυστυχώς, αυτό που είχαμε προβλέψει τη Δευτέρα έγινε πραγματικότητα σήμερα, ότι δηλαδή θα ξεπερνούσαμε τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων που είχε καταγραφεί μέχρι σήμερα στη χώρα», δήλωσε στους δημοσιογράφους η υφυπουργός Υγείας Μαρία Τερέζα Βαλενσουέλα.

Εξέφρασε την ανησυχία της για το νέο κύμα της πανδημίας, αλλά υπογράμμισε ότι δεν έχει παρατηρηθεί αύξηση του αριθμού των θανάτων ή των κατειλημμένων κλινών σε ΜΕΘ.

Τα κρούσματα κορωνοϊού αυξήθηκαν κατά 143% τις τελευταίες επτά ημέρες και ο αριθμός των νέων μολύνσεων που επιβεβαιώθηκαν το Σάββατο είναι υπερδιπλάσιος από εκείνον που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα (4.069).

Ο δείκτης θετικότητας σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκε στο 9,08% το προηγούμενο 24ωρο, με τα ενεργά κρούσματα να υπολογίζονται σε 41.895.

Οι αρχές προτρέπουν τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να εμβολιαστούν με ενισχυτική δόση για καλύτερη προφύλαξη απέναντι στην παραλλαγή Όμικρον.

«Η ενισχυτική δόση δείχνει ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και μειώνουν τον κίνδυνο βαριάς νόσησης ή θανάτου από τον ιό. Ωστόσο, τα μέτρα ατομικής ευθύνης έχουν χαλαρώσει και τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα πρόληψης, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία», δήλωσε η Βαλενσουέλα.

Η Χιλή έχει καταγράψει μέχρι σήμερα συνολικά 1.867.101 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 39.376 θανάτους ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ