Χιλιάδες απολύσεις προ των πυλών στην Disney

Newsroom
Newsroom

Σύμφωνα με υπόμνημα που απέστειλε ο διευθύνων σύμβουλος, Μπομπ Ίγκερ, οι περικοπές αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για τη μείωση των εταιρικών δαπανών και την ενίσχυση των ελεύθερων ταμειακών ροών.

Η Disney θα ξεκινήσει απολύσεις αυτή την εβδομάδα, στον πρώτο από τους τρεις γύρους -πριν από την έναρξη του καλοκαιριού-, που θα οδηγήσουν σε περικοπές περίπου 7.000 θέσεων εργασίας.

Η Disney δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι σχεδιάζει να περικόψει δαπάνες ύψους 5,5 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 3 δισ. δολαρίων σε δαπάνες για περιεχόμενο.

«Αυτή την εβδομάδα αρχίζουμε να ενημερώνουμε τους υπαλλήλους των οποίων οι θέσεις επηρεάζονται από τις μειώσεις του εργατικού δυναμικού της εταιρείας», έγραψε ο Ίγκερ στο υπόμνημα.

«Οι προϊστάμενοι θα κοινοποιήσουν τα νέα απευθείας στην πρώτη ομάδα εργαζομένων που επηρεάζονται, μέσα στις επόμενες τέσσερις ημέρες. Ένας δεύτερος, μεγαλύτερος γύρος ειδοποιήσεων θα γίνει τον Απρίλιο, με αρκετές χιλιάδες περισσότερες μειώσεις προσωπικού, και αναμένουμε να ξεκινήσουμε τον τελικό γύρο ειδοποιήσεων πριν από την αρχή του καλοκαιριού, για να επιτύχουμε τον στόχο μας για περικοπές 7.000 θέσεων εργασίας».

Disney: Οι περικοπές θα πλήξουν το τμήμα μέσων ενημέρωσης και διανομής της εταιρείας, τα πάρκα και τα θέρετρα και το ESPN
Οι απολύσεις ανακοινώθηκαν αρχικά τον Φεβρουάριο. Οι περικοπές θέσεων εργασίας θα είναι ενδοεταιρικές, πλήττοντας το τμήμα μέσων ενημέρωσης και διανομής της Disney, τα πάρκα και τα θέρετρα και το ESPN.

Η Disney ακολουθεί το παράδειγμα της Warner Bros. Discovery και άλλων παλαιών εταιρειών μέσων ενημέρωσης που περικόπτουν θέσεις εργασίας και δαπάνες.

Η Disney έχει δηλώσει ότι η δραστηριότητά της στο streaming, με τα Disney+, Hulu και ESPN+, θα σταματήσει να χάνει χρήματα το 2024. Οι μετοχές της Disney σημειώνουν άνοδο περίπου 8% φέτος, μετά την περσινή πτώση του 44%.

«Λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να μειώσουμε το συνολικό εργατικό δυναμικό μας κατά περίπου 7.000 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο μιας στρατηγικής αναπροσαρμογής της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών μέτρων εξοικονόμησης κόστους, που είναι απαραίτητα για τη δημιουργία μιας πιο αποτελεσματικής, συντονισμένης και εκσυγχρονισμένης προσέγγισης της επιχείρησής μας», έγραψε ο Ίγκερ.

«Για τους υπαλλήλους μας που δεν επηρεάζονται, θέλω να αναγνωρίσω ότι αναμφίβολα θα υπάρξουν προκλήσεις μπροστά μας, καθώς συνεχίζουμε να δημιουργούμε τις δομές και τις λειτουργίες που θα μας επιτρέψουν να είμαστε επιτυχημένοι στο μέλλον», συμπλήρωσε.

Από τότε που επέστρεψε ως διευθύνων σύμβουλος, ο Ίγκερ έχει αναδιοργανώσει την εταιρεία και είχε αναφέρει ότι θα εξέταζε το ενδεχόμενο πώλησης του Hulu.

Η Disney θα διοργανώσει την ετήσια συνέλευση των μετόχων της στις 3 Απριλίου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ