Η αστυνομία συνέλαβε Νορβηγό ως ύποπτο για διενέργεια κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας

Η αστυνομία συνέλαβε Νορβηγό ως ύποπτο για διενέργεια κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας

Η νορβηγική αστυνομία συνέλαβε έναν Νορβηγό πολίτη που θεωρείται ύποπτος ότι παρέδιδε πληροφορίες σε αξιωματικό των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, ανακοίνωσε η μυστική αστυνομία της Νορβηγίας RST.

O άνδρας, το όνομα του οποίου δεν αποκάλυψε η RST, θεωρείται ύποπτος ότι "έβλαψε ζωτικής σημασίας εθνικά συμφέροντα" και για τις ενέργειες του αυτές μπορεί να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης μεγαλύτερη των 15 ετών.

Η σύλληψη του Νορβηγού πολίτη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο σε εστιατόριο του Όσλο όπου είχε συναντηθεί με τον Ρώσο αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών, δήλωσε ο εκπρόσωπος της RST Μάρτιν Μπέρνσεν στο πρακτορείο Reuters.

"Ο ίδιος (ο Νορβηγός πολίτης ) συνελήφθη παρουσία του αξιωματικού των μυστικών υπηρεσιών", δήλωσε ο Μπέρνσεν.

Ερωτηθείς αν ο αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών δεν συνελήφθη λόγω της διπλωματικής του ιδιότητας, ο Μπέρνσεν περιορίστηκε να δηλώσει ότι "εστιάζουμε στον Νορβηγό πολίτη".

"Μεταξύ του συλληφθέντα και του αξιωματικού των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών γινόντουσαν συναντήσεις. Ο άνδρας συνελήφθη κατά την διάρκεια μιας τέτοιας συνάντησης" μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο δηλώσεις της εκπροσώπου των μυστικών υπηρεσιών της Νορβηγίας Λίνε Νιούγκορντ στο Νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων, επισημαίνοντας ότι η σύλληψη έγινε στις 15 Αυγούστου.

Ο συλληφθείς Νορβηγός αρνήθηκε ότι διέπραξε το οποιοδήποτε παράπτωμα δήλωσε η δικηγόρος του Μαριάνε Ντάρε –Νάες, κατά την διάρκεια της ακρόασης του σε δικαστήριο του Όσλο.

Η υπηρεσία ασφαλείας της αστυνομίας ζήτησε από το δικαστήριο να τεθεί υπό κράτηση για τέσσερις εβδομάδες.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ