Η.Β: Στην δημοσιότητα τα κύρια σημεία της έκθεσης Γκρέι για το πάρτι στη Ντάουνιγκ Στριτ

Η.Β: Στην δημοσιότητα τα κύρια σημεία της έκθεσης Γκρέι για το πάρτι στη Ντάουνιγκ Στριτ
Newsroom
Newsroom

 Η Ντάουνινγκ Στριτ αναμένεται να λάβει την έκθεση το πρωί και έχει υποσχεθεί να δημοσιεύσει τα σημαντικότερα σημεία της

Σήμερα παραδίδεται στη Νταουνιγκ Στρίτ η ολοκληρωμένη έκθεση για τα  “partygate”  από την ανώτερη δημόσια υπάλληλο Σου Γκρέι.
 Η Ντάουνινγκ Στριτ αναμένεται να λάβει την έκθεση το πρωί και έχει υποσχεθεί να δημοσιεύσει τα σημαντικότερα σημεία της  ενώ στη συνέχεια ο πρωθυπουργός  θα προβεί σε δήλωση.

Ήταν μια εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, όταν η κορυφαία δημόσια υπάλληλος Σου Γκρέι κλήθηκε να ξεκινήσει την έρευνά της για συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Ντάουνινγκ Στριτ και στο Γουάιτχολ κατά τη διάρκεια των περιορισμών την περίοδο των lockdown.

Έκτοτε, η πλήρης δημοσίευση της ήταν το δεκανίκι πάνω στο οποίο στηρίχτηκαν πολλοί συντηρητικοί βουλευτές όταν τους ζητήθηκε να κρίνουν τη συμπεριφορά του πρωθυπουργού.
 Τα αρχικά ευρήματα της Sue Gray, που δημοσιεύθηκαν στα τέλη Ιανουαρίου, έδειχναν “αποτυχίες ηγεσίας και κρίσης“.

Ο Μπόρις Τζόνσον προκειμένου  να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τα partygate, αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσει οικονομικά πακέτα βοήθειας σε εκατομμύρια νοικοκυριά.

Ήδη χθες ανακοινώθηκε ότι ο λογαριασμός ενέργειας των βρετανικών  νοικοκυριών αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 936€ (800 £ ) ετησίως.

Τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την ρυθμιστική αρχή ενέργειας, Ofgem, οι πάροχοι μπορούν να αυξήσουν τις τιμές, αναμένεται  λοιπόν να αυξηθεί σε 3277€ (2.800 £ ) ετησίως, λόγω της συνεχιζόμενης αστάθειας στις τιμές του φυσικού αερίου.

Η Ofgem προειδοποιεί ότι αυτές οι τιμές μας γυρίζουν  «στην πετρελαϊκή κρίση στη δεκαετία του 1970» ενώ επισημάνθηκε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που θα δυσκολευτεί να ανταπεξέλθει με τους φουσκωμένους λογαριασμούς των καυσίμων μπορεί να διπλασιαστεί σε 12 εκατομμύρια.

Πηγή: Ertnews

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ