Ισραήλ: Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα με την Αίγυπτο

Newsroom
Newsroom

Ο ένοπλος εξουδετερώθηκε στη συνέχεια από τους Ισραηλινούς στην έρημο Νεγκέβ, όπως ανακοίνωσε ο στρατός

Νέα ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε στα σύνορα του Ισραήλ με την Αίγυπτο είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας ακόμη Ισραηλινός στρατιώτης ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε τρεις καθώς είχε προηγηθεί άλλο αιματηρό περιστατικό.

Όπως ανέφεραν οι ισραηλινές δυνάμεις, και ένας τρίτος στρατιώτης σκοτώθηκε από πυρά ενόπλου, που πέρασε τα σύνορα του Ισραήλ από την Αίγυπτο.

Ο ένοπλος εξουδετερώθηκε στη συνέχεια από τους Ισραηλινούς στην έρημο Νεγκέβ, όπως ανακοίνωσε ο στρατός: «Στη διάρκεια σύγκρουσης με έναν επιτιθέμενο σε ισραηλινό έδαφος (...) οι στρατιώτες απάντησαν με πραγματικά πυρά και τον εξουδετέρωσαν».

Νωρίτερα δύο ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μεθοριακό επεισόδιο πάλι στα σύνορα με την Αίγυπτο.

«Σήμερα το πρωί, επεισόδιο ασφαλείας σημειώθηκε στην περιοχή της Περιφερειακής Ταξιαρχίας Παράν. Δύο στρατιώτες των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ), ένας άνδρας και μία γυναίκα, σκοτώθηκαν από πυρά κοντά στα σύνορα (με την Αίγυπτο). Το επεισόδιο εξετάζεται. Οι IDF διεξάγουν έρευνες στην περιοχή», ανέφεραν σε δήλωσή τους οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Ο ισραηλινός στρατός είχε αρχικά αρνηθεί να επιβεβαιώσει αυτούς τους θανάτους, στους οποίους είχαν αναφερθεί ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Η Αίγυπτος ήταν η πρώτη αραβικη χώρα που υπέγραψε συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ το 1979. Εντούτοις στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών δραστηριοποιούνται λαθρέμποροι ναρκωτικών και τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί ανταλλαγές πυρών ανάμεσα σε λαθρεμπόρους και ισραηλινούς στρατιώτες που σταθμεύουν κατά μήκος των συνόρων.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ