Ιταλία: 13 αγνοούμενοι, μεταξύ αυτών ένα βρέφος, από κατολίσθηση

Newsroom
Newsroom

Στο νησί Ίσκια

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που από χθες πλήττει την περιφέρεια της Καμπανίας σήμερα το πρωί προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο νησί Ίσκια στον κόλπο της Νάπολης. Συγκεκριμένα, περίπου στις 5 π.μ. τοπική ώρα, μια κατολίσθηση στην περιοχή Τσελάριο είχε ως αποτέλεσμα δύο σπίτια να παρασυρθούν από τον όγκο της λάσπης, με αποτέλεσμα να αγνοούνται 13 άτομα, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, μεταξύ αυτών μια τριμελής οικογένεια με ένα βρέφος, ενώ ένας άνδρας διασώθηκε.

Η ευρύτερη περιοχή της Κασαμίτσιολα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, με τα Ιταλικά ΜΜΕ να τονίζουν πως είναι πολλά τα κτίρια που η λάσπη έφτασε μέχρι τον πρώτο όροφο, ενώ ποικίλουν οι αναφορές για επεμβάσεις των σωστικών συνεργείων για βοήθεια.
Σημειωτέον, το λιμάνι της Κασαμίτσιολα είναι απροσπέλαστο λόγω της θαλασσοταραχής και των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η περιοχή είναι γνωστή για μια κατολίσθηση η οποία έπληξε τους κατοίκους το Νοέμβριο του 2009.

Οι προγνώσεις του καιρού δυσμενείς αφού υπογραμμίζεται πως για τις επόμενες ημέρες αναμένεται σφοδρό κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα πλήξει μεγάλο μέρος της Ιταλίας.

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ