Ιταλία: Ολική απαγόρευση κινητών στις σχολικές αίθουσες

Newsroom
Newsroom

Έχουν παρατηρηθεί εντάσεις και διαξιφισμοί λόγω της χρήσης κινητών

Η χρήση smartphone και tablet θα απαγορευτεί στις ιταλικές τάξεις ακόμη και για διδακτικούς σκοπούς, σύμφωνα με νέες κατευθυντήριες γραμμές που θα εκδοθούν σύντομα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας της Ιταλίας, Τζουζέπε Βαλντιτάρα.

Η απαγόρευση, η οποία αφορά νηπιαγωγεία, δημοτικά και κατώτερα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επεκτείνει την υπάρχουσα απαγόρευση της μη ακαδημαϊκής χρήσης έξυπνων συσκευών που εισήχθη στην Ιταλία το 2007, αλλά δεν επιβάλλεται πάντα.

Ο Valditara είπε στο Il Foglio ότι η απόφαση λήφθηκε τόσο για εκπαιδευτικούς λόγους όσο και επειδή η χρήση smartphone και tablet μπορεί συχνά να δημιουργήσει ένταση μεταξύ μαθητών και δασκάλων, οδηγώντας μερικές φορές σε επιθετικές ενέργειες κατά του σχολικού προσωπικού.

Πέρυσι η εκπαιδευτική, πολιτιστική και επιστημονική υπηρεσία του ΟΗΕ UNESCO συνέστησε την απαγόρευση των smartphone από τα σχολεία σε όλο τον κόσμο με την αιτιολογία ότι αποσπούν την προσοχή των μαθητών και έχουν αρνητικό αντίκτυπο στα μαθησιακά αποτελέσματα. 

Πηγή: gr.euronews.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ