Ήθελαν να κάνουν σερφ ... οπωσδήποτε! Τους έδιωξε η αστυνομία

Η γαλλική αστυνομία έδιωξε από παραλία των Καννών σέρφερ που θέλησαν να σπάσουν το lockdown

Μια ομάδα σέρφερ βγήκε στη θάλασσα, στα ανοικτά των ακτών των Καννών, σήμερα για να δαμάσει τα κύματα, ωστόσο σύντομα τους έδιωξαν αστυνομικοί στο πλαίσιο του lockdown για την COVID-19.

Αν και σήμερα η Γαλλία άρχισε να χαλαρώνει τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, οι παραλίες στις Κάννες στο νότιο τμήμα παραμένουν «απαγορευμένη» ζώνη, έπειτα από απόφαση των τοπικών αρχών.

Ανυπόμονοι να τιθασεύσουν τα κύματα, καμιά δωδεκαριά σέρφερ αψήφησαν την απαγόρευση και μπήκαν στο νερό. Αστυνομικοί που έκαναν περιπολία στην περιοχή τους εντόπισαν και κατευθύνθηκαν προς το νερό, με τις σειρήνες να αντηχούν. Οι σέρφερ βγήκαν από τη θάλασσα και αποχώρησαν από την παραλία.

«Κάναμε σερφ για τρεις ή τέσσερις ώρες, κατόπιν ήρθαν τέσσερις αστυνομικοί και μας υποχρέωσαν να βγούμε από το νερό» περιέγραψε ένας από τους σέρφερ, ο Νικολά.

Εντούτοις, κάποιοι από την ομάδα επέστρεψαν λίγο μετά στο νερό. Για να παρακάμψουν την απαγόρευση που αφορά τις παραλίες, σκαρφάλωσαν σε έναν βράχο και μπήκαν από εκεί στη θάλασσα.

«Σχεδόν αξίζει το πρόστιμο των 135 ευρώ» λέει ένας σέρφερ μόλις βγήκε έξω, αναφερόμενος στο ποσό που επιβάλλεται από τη γαλλική αστυνομία για τις παραβιάσεις των μέτρων καραντίνας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ