Καναδάς: «Απαράδεκτη» η απόφαση Τραμπ για τους δασμούς στο αλουμίνιο

Καναδάς: «Απαράδεκτη» η απόφαση Τραμπ για τους δασμούς στο αλουμίνιο

Η καναδική κυβέρνηση προανήγγειλε "αντίμετρα"

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε χθες Πέμπτη η κυβέρνηση του Καναδά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλλει εκ νέου δασμούς ύψους 10% στο καναδικό αλουμίνιο.

Ο Καναδάς ξεκαθάρισε επίσης ότι έχει πρόθεση να επιβάλλει με τη σειρά της «αντίμετρα» ίσης αξίας.

«Η ανακοίνωση που έγινε από τις ΗΠΑ την 6η Αυγούστου, σύμφωνα με την οποία πρόκειται να επιβάλλουν τελωνειακούς δασμούς σε ορισμένα καναδικά προϊόντα αλουμινίου για λόγους εθνικής ασφαλείας, είναι αδικαιολόγητη και απαράδεκτη», τόνισε η αντιπρόεδρος της καναδικής κυβέρνησης Κρίστια Φρίλαντ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου. «Σε αντίδραση στους αμερικανικούς τελωνειακούς δασμούς, ο Καναδάς έχει την πρόθεση να επιβάλλει γρήγορα αντίμετρα ίσης αξίας», πρόσθεσε η ίδια.

Η Φρίλαντ, η πρώην υπουργός Εξωτερικών που παραμένει αρμόδια για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το ζήτημα σήμερα στις 11:00 (τοπική ώρα· 18:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τις υπηρεσίες της.

Η αντιπρόεδρος της καναδικής κυβέρνησης στηλίτευσε το γεγονός ότι οι δασμοί θα πλήξουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους και τις οικονομίες των δύο χωρών, που ήδη δοκιμάζονται εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Τραμπ είχε επιβάλει δασμούς στο εισαγόμενο καναδικό αλουμίνιο και στον εισαγόμενο καναδικό χάλυβα το 2018.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ