Κλέβει για να ... μένει στη φυλακή!

Newsroom
Newsroom

60χρονος κλέβει για να μένει στη φυλακή επειδή δεν έχει λεφτά για να ζήσει εκτός

Ένας 60χρονος άνδρας στην Ταϊλάνδη εξέπληξε το διαδίκτυο αφού έκλεψε από ένα φαρμακείο, ώστε να συλληφθεί και να πάει στη φυλακή επειδή ήταν πολύ φτωχός για να τα βγάλει πέρα.

Το ασυνήθιστο περιστατικό φέρεται να συνέβη το απόγευμα της 29ης Ιουλίου 2022 σε ένα φαρμακείο στην επαρχία Τσονμπούρι, νότια της Μπανγκόκ. Ο 60χρονος άνδρας, συνελήφθη να κλέβει τρεις μπάρες σαπουνιού αξίας 17 THB (0,47 $) .

Ο χώρος είχε πολύ σαφείς προειδοποιήσεις για κλοπές καταστημάτων, με τους δράστες να κινδυνεύουν με πρόστιμα έως και 30 φορές την αξία των κλοπιμαίων και ακόμη και ποινή φυλάκισης. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, το προσωπικό ήταν πρόθυμο να αφήσει τον ηλικιωμένο να φύγει και ένας περαστικός προσφέρθηκε να πληρώσει το πρόστιμο για αυτόν. Αλλά ο 60χρονος είχε άλλη άποψη, επιμένοντας το προσωπικό να καλέσει την αστυνομία!

Ο Phichit ζήτησε να συλληφθεί για το έγκλημά του, οπότε το προσωπικό του φαρμακείου δεν είχε άλλη επιλογή από το να καλέσει την αστυνομία. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο άνδρας είπε ότι προτιμούσε να περάσει λίγο χρόνο πίσω από τα κάγκελα, όπου θα λάμβανε τρία δωρεάν γεύματα την ημέρα και θα μπορούσε να συναναστρέφεται με άλλους ανθρώπους, αντί στους δρόμους, χωρίς δουλειά και με πραγματικό κίνδυνο να λιμοκτονήσει. 

Δεν είναι σαφές πώς επέλεξαν οι αστυνομικοί να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, αλλά η ιστορία του Phichit υπενθύμισε τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλοί Ταϊλανδοί αυτή τη στιγμή, με τον πληθωρισμό να φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008.

Πηγή: e-radio.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ