Το Κρεμλίνο διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει «τίποτα νέο» για ένα ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία
Παρά τις συνεχιζόμενες επαφές με την Ουάσινγκτον, η Μόσχα υποστηρίζει ότι δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος από τη σύνοδο του Αυγούστου μεταξύ Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
Η Ρωσία επιχείρησε να διαλύσει τις εικασίες την Τετάρτη (19.11.2025), υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει «καμία νέα εξέλιξη» σχετικά με ένα πιθανό ειρηνευτικό σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ετοιμάσει μια πρόταση στην οποία ζητείται από την Ουκρανία να παραχωρήσει ορισμένα εδάφη στη Ρωσία.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι δεν υπάρχει «τίποτα επιπλέον προς ανακοίνωση» από τότε που πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αυγούστου μεταξύ Πούτιν και Τραμπ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη και δεν έχει σημειωθεί καμία ουσιαστική πρόοδος στις συζητήσεις για ένα πιθανό πλαίσιο ειρήνης.
Ο Πεσκόφ επιβεβαίωσε ότι οι επαφές με τις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζονται, αλλά «όχι σε βαθμό» που να δικαιολογεί μια νέα σύνοδο κορυφής μεταξύ των δύο ηγετών. Μέχρι στιγμής, η Μόσχα επιμένει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για συγκεκριμένη πρόοδο και πως καμία υψηλού επιπέδου διαπραγμάτευση δεν είναι άμεσα ορατή.
- ΗΠΑ: Η δημοσιογράφος που χαρακτήρισε “γουρούνα” ο Τραμπ “πήγαινε γυρεύοντας”, επιμένει ο Λευκός Οίκος
- Κριστιάνο Ρονάλντο για τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ: «Εμπνέουμε τις νέες γενιές να χτίσουν το μέλλον με θάρρος και διαρκή ειρήνη»
- Ρομπότ με τη χρήση ΑΙ χορεύει για χάρη του Πούτιν μετά το φιάσκο με το ρομπότ που σκόνταψε
