Κρούσματα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε Γερμανία και Ν. Κορέα

Newsroom
Newsroom

Δεν υπάρχει ανησυχία από τα μέχρι στιγμής φαινόμενα.

 

Εστία της αφρικανικής πανώλης των χοίρων εντοπίστηκε σε γερμανικό εκτροφείο, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας της Γαλλίας, το εκτροφείο βρίσκεται στην περιοχή Φορσχάιμ αμ Κάιζερστουλ, μόλις έξι χιλιόμετρα από τα γαλλογερμανικά σύνορα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, στο χοιροστάσιο εκτρέφονταν, σε ανοιχτό χώρο, 35 ζώα, τα οποία και θανατώθηκαν. «Δεν έχει εντοπιστεί μέχρι αυτή τη στιγμή κανένα κρούσμα στην άγρια πανίδα της γύρω περιοχής» διευκρίνισε το υπουργείο.

Από την επόμενη εβδομάδα θα συγκροτηθεί μια «επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων» στην οποία θα αντιπροσωπεύονται «όλοι οι αρμόδιοι επαγγελματίες και οι κρατικές υπηρεσίες», πρόσθεσε.

Κρούσμα και στη Νότια Κορέα

Ένα κρούσμα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων βρέθηκε επίσης σε ένα αγρόκτημα όπου εκτρέφονταν 1.500 ζώα, στην πόλη Χονγκτσόν της βορειοανατολικής Νότιας Κορέας.

Όλα τα ζώα της φάρμας θανατώθηκαν προκειμένου να μην εξαπλωθεί η ασθένεια, ενώ θα ερευνηθούν και τα άλλα χοιροστάσια της περιοχής, σύμφωνα με το υπουργείο Τροφίμων και Γεωργίας.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων δεν μεταδίδεται στους ανθρώπους αλλά συχνά είναι μοιραία για τα ζώα, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να υφίστανται τις οικονομικές απώλειες.

Προήλθε από την Αφρική και εξαπλώθηκε στην Ευρώπη και την Ασία, σκοτώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες γουρούνια σε όλον τον κόσμο.

Είναι η πρώτη φορά έπειτα από επτά μήνες που εντοπίζεται κρούσμα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη Νότια Κορέα.

Στην Ευρώπη, η αφρικανική πανώλη των χοίρων κυκλοφορεί από τον Ιανουάριο στην άγρια πανίδα της Ιταλίας, όπου η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα σχέδιο για να εξαλείψει τον ιό από την περιοχή της Ρώμης, όπου έχουν εντοπιστεί οκτώ κρούσματα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ