Μαδαγασκάρη: Επτά νεκροί και χιλιάδες άστεγοι από το πέρασμα του κυκλώνα Φρέντι

Newsroom
Newsroom

Τέσσερις άνθρωποι βρέθηκαν πνιγμένοι και άλλοι τρεις σκοτώθηκαν εξαιτίας της κατάρρευσης σπιτιού - Οι πληγέντες από τον κυκλώνα υπολογίζονται σε περίπου 78.000

Επτά θανάτους και μεγάλες καταστροφές προκάλεσε στη Μαδαγασκάρη ο κυκλώνας Φρέντι, ο οποίος κατευθύνεται πλέον προς τη Μοζαμβίκη εξασθενημένος σε τροπική καταιγίδα, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.

Τέσσερις άνθρωποι βρέθηκαν πνιγμένοι και άλλοι τρεις σκοτώθηκαν εξαιτίας της κατάρρευσης σπιτιού, ανέφερε η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

Οι πληγέντες από τον κυκλώνα υπολογίζονται σε περίπου 78.000, πολλοί από τους οποίους υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Σχεδόν 12.000 κατοικίες πλημμύρισαν και 1.206 καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Επί του παρόντος, οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα 65 χλμ/ώρα κατά μέσο όρο, με ριπές που φθάνουν τα 90 χλμ/ώρα. Όταν ο κυκλώνας έπληξε το νοτιοανατολικό άκρο της νησιωτικής χώρας, η ένταση των ανέμων ήταν 130 χλμ/ώρα και οι ριπές έφθαναν τα 180 χλμ/ώρα.

Κινούμενη αργά (19 χλμ/ώρα) προς τις ακτές της Μοζαμβίκης, η τροπική καταιγίδα αναμένεται να φθάσει τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Πηγή: kathimerini.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ