Μετάλλαξη Όμικρον: ''Μαύρο'' ρεκόρ κρουσμάτων στην Αυστραλία

Οι θάνατοι αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας

Αριθμός κρουσμάτων άνευ προηγουμένου καταγράφεται στην Αυστραλία, καθώς η χώρα ανακοίνωσε μέσα σε 24 ώρες περισσότερα από 11.264 κρούσματα, την ώρα που η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον προκαλεί σημαντικά προβλήματα στο σταδιακό άνοιγμα της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην Αυστραλία έχουν διαπιστωθεί πέντε θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού στην Αυστραλία, που αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας σε λίγους περισσότερους από 2.200 νεκρούς. Οι αρχές δεν διευκρίνισαν αν κάποιος από τους θανάτους οφειλόταν σε μόλυνση από την Όμικρον.

Η μετάλλαξη Όμικρον – που ειδικοί λένε πως είναι πιο μολυσματική, αλλά δεν προξενεί τόσο βαριά μορφή της ασθένειας όσο άλλες, όπως η Δέλτα για παράδειγμα – άρχισε να εξαπλώνεται στην Αυστραλία ενώ η χώρα ξεκινούσε το άνοιγμα της οικονομίας της, έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια επιβολής και άρσης lockdowns.

Καθώς τα κρούσματα αυξάνονται, παρότι το ποσοστό του πληθυσμού άνω των 16 ετών που έχει εμβολιαστεί ξεπέρασε το 90%, οι πολιτειακές κυβερνήσεις επανέφεραν σε ισχύ κάποια μέτρα, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η είσοδος σε δημόσιους χώρους μόνο πλήρως εμβολιασμένων, εφοδιασμένων με ψηφιακό πιστοποιητικό και κωδικό QR.

Πηγή: newsit.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ