Μήνυμα Μακρόν σε Νετανιάχου: Ο πόλεμος θα κρατήσει 10 χρόνια, εάν θέλετε να καταστρέψετε ολοκληρωτικά την Χαμάς

Newsroom
Newsroom

Ο Μακρόν τόνισε ότι η Γαλλία «ανησυχεί έντονα» για την επανάληψη της βίας στη Γάζα και είπε ότι ο ίδιος μεταβαίνει στο Κατάρ, προκειμένου να συνδράμει τις προσπάθειες επανέναρξης της εκεχειρίας.

«Καρφιά» άφησε σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου, με φόντο το νέο αδιέξοδο στις συνομιλίες για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας. Εάν ο στόχος είναι η ολοκληρωτική καταστροφή της Χαμάς, τότε ο πόλεμος θα κρατήσει 10 χρόνια, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP28) στο Ντουμπάι.

Ο Μακρόν τόνισε ότι η Γαλλία «ανησυχεί έντονα» για την επανάληψη της βίας στη Γάζα και είπε ότι ο ίδιος μεταβαίνει στο Κατάρ, προκειμένου να συνδράμει τις προσπάθειες επανέναρξης της εκεχειρίας.

Υπογράμμισε στη συνέχεια ότι η κατάσταση απαιτεί διπλασιασμό των προσπαθειών για την επίτευξη μιας εκεχειρίας διαρκείας και την απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Σημειώνεται ότι χθες κατέρρευσε μία προσωρινή εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς, καθώς οι διαμεσολαβητές δεν κατάφεραν να την παρατείνουν. Το Ισραήλ και η Χαμάς αλληλοκατηγορούνται γι’ αυτή την εξέλιξη. Σήμερα η Μοσάντ ανακοίνωσε ότι μια διαπραγματευτική ομάδα της, που βρισκόταν στο Κατάρ, έχει διαταχθεί να επιστρέψει στην πατρίδα, καθώς οι συνομιλίες για την παράταση της εκεχειρίας φθάνουν σε «αδιέξοδο».

Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε επίσης το Ισραήλ να διευκρινίσει τους στόχους του ως προς την Χαμάς. «Βρισκόμαστε σε μια στιγμή κατά την οποία οι ισραηλινές αρχές θα πρέπει να διευκρινίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τους στόχους τους και ο τελικός τους στόχος: η ολοκληρωτική καταστροφή της Χαμάς, νομίζει κανείς ότι είναι πιθανός; Αν αυτός είναι ο στόχος τότε ο πόλεμος θα κρατήσει 10 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει ασφάλεια διαρκείας για το Ισραήλ στην περιοχή, αν η ασφάλειά του επιτυγχάνεται εις βάρος των ζωών Παλαιστινίων… Ας έχουμε όλοι καθαρό μυαλό», κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

Πηγή: enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ