Μπορέλ: Αδιαμφισβήτητη η προοπτική ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ

Μπορέλ: Αδιαμφισβήτητη η προοπτική ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ

Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ συναντήθηκε σήμερα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών της γειτονικής χώρας


Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ συναντήθηκε σήμερα με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Νικολά Ντιμιτρόφ και τον υπουργό Εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, ο Ζοζέπ Μπορέλ επανέλαβε την ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη προοπτική ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας. «Είχε μια ειλικρινή και ανοιχτή συζήτηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό Ντιμιτρόφ και τον Υπουργό Εξωτερικών Οσμάνι σχετικά με την εξεύρεση λύσης για τον αποκλεισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων» σημειώνει η ΕΥΕΔ.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ντιμιτρόφ και ο Υπουργός Εξωτερικών Οσμάνι συζήτησαν επίσης την προνομιακή σχέση μεταξύ της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχουν σχέση με την πανδημία της COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε εμβόλια. Η ΕΕ διέθεσε 70 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 8 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στη Βόρεια Μακεδονία, για την κάλυψη του κόστους ορισμένων δόσεων και την αγορά απαραίτητου εξοπλισμού για εμβολιασμό καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ