Νορβηγία: Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ο βασιλιάς Χάραλντ

Νορβηγία: Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ο βασιλιάς Χάραλντ

Δεν πάσχει από κορωνοίό, ξεκαθαρίζουν τα Ανάκτορα - Το 2003 ο Χάραλντ χειρουργήθηκε για καρκίνο στην ουροδόχο κύστη


Στο νοσοκομείο εισήχθη ο 85χρονος βασιλιάς Χάραλντ της Νορβηγίας, νωρίς το πρωί λόγω «αναπνευστικών προβλημάτων» σύμφωνα με ανακοίνωση των ανακτόρων, στην οποία διευκρινίζεται ότι ο βασιλιάς δεν πάσχει από κορωνοϊό.

«Ο βασιλιάς εξετάζεται. Έχει ήδη αποκλειστεί η Covid-19», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το παλάτι.

Η σύζυγός του Σόνια, που τον επισκέφθηκε, εμφανίστηκε κατόπιν καθησυχαστική. «Φαίνεται ότι πηγαίνει πολύ καλά. Ο ίδιος είναι ικανοποιημένος και ο γιατρός του είναι ικανοποιημένος επίσης», είπε στους δημοσιογράφους. «Θα πρέπει να υποβληθεί σε ορισμένες εξετάσεις, όμως σύντομα θα είναι και πάλι όρθιος», πρόσθεσε.

Ο Χάραλντ Ε΄, που βασιλεύει στη Νορβηγία εδώ και πάνω από 29 χρόνια, είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο και στις αρχές Ιανουαρίου.

Αν και στα νιάτα του ήταν αθλητής και ικανός ιστιοπλόος –συμμετείχε μάλιστα σε Ολυμπιακούς Αγώνες– τα τελευταία χρόνια η υγεία του είναι εύθραυστη, ωστόσο αρνείται να παραιτηθεί. Σήμερα, μετά την εισαγωγή του στο Εθνικό Νοσοκομείο του Όσλο, ανέλαβε προσωρινά τα καθήκοντά του ο γιος του, ο διάδοχος Χάακον, 47 ετών.

Το 2003 ο Χάραλντ χειρουργήθηκε για καρκίνο στην ουροδόχο κύστη ενώ το 2005 υποβλήθηκε σε άλλη επέμβαση, για ένα πρόβλημα στις βαλβίδες της καρδιάς.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ