Ο Ζελένσκι επικρίνει δημόσια τον δήμαρχο του Κιέβου

Newsroom
Newsroom

Όπως είπε: "Δεν έκανε καλή δουλειά με τα καταφύγια"

Σε ένα σπάνιο δημόσιο σχολιασμό για Ουκρανούς ηγέτες, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέκρινε τον δήμαρχο του Κιέβου επειδή, όπως είπε, δεν έκανε καλή δουλειά στα καταφύγια έκτακτης ανάγκης.

Στον απόηχο των συντριπτικών ρωσικών πυραύλων εναντίον του συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η Ουκρανία έχει δημιουργήσει χιλιάδες κέντρα όπου οι άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε θερμότητα, νερό, Διαδικτύο και κινητή τηλεφωνία.

Σε μια απογευματινή του ομιλία, όμως, ο Ζελένσκι ανέφερε ότι ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, και οι αξιωματούχοι του δεν έχουν κάνει αρκετά για να βοηθήσουν.

«Δυστυχώς, οι τοπικές αρχές δεν έχουν καλές επιδόσεις σε όλες τις πόλεις. Ειδικότερα, υπάρχουν πολλά παράπονα στο Κίεβο… Για να το θέσω ήπια, χρειάζεται περισσότερη δουλειά», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, λέγοντας το επίπεδο των διαθέσιμων υπηρεσιών σε πολλά κέντρα στο Κίεβο δεν ήταν αρκετά καλά.

«Παρακαλώ δώστε προσοχή -ο λαός του Κιέβου χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη… πολλοί από αυτούς έχουν μείνει χωρίς ρεύμα για 20 ή ακόμα και 30 ώρες. Αναμένουμε ποιοτική δουλειά από το γραφείο του δημάρχου», υπογράμμισε ο Ζελένσκι.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ