Ουάσιγκτον: Η μεγαλύτερη συγκέντρωση για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ

Ουάσιγκτον: Η μεγαλύτερη συγκέντρωση για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ

Αναμένεται επίσης να γίνει μια τελετή στη μνήμη του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, στη γενέτειρά του, το Ρέιφορντ της Βόρειας Καρολίνας.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση στην Ουάσιγκτον, που εκτιμάται ότι θα είναι η μεγαλύτερη αφότου ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις, πριν από 9 ημέρες. Οι πρώτοι διαδηλωτές συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν για τον ρατσισμό και την αστυνομική βία στις ΗΠΑ, σε αρκετή απόσταση από τον Λευκό Οίκο, γύρω από τον οποίο έχουν τοποθετηθεί φράχτες ασφαλείας.

Παράλληλα αναμένεται επίσης να γίνει μια τελετή στη μνήμη του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, στη γενέτειρά του, το Ρέιφορντ της Βόρειας Καρολίνας.

Μεγάλο μέρος του κέντρου της Ουάσιγκτον έχει αποκλειστεί από το πρωί, ενώ πάνω από δέκα συλλογικότητες, ορισμένες εκ των οποίων δημιουργήθηκαν μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης μετά τον θάνατο του Φλόιντ, έχουν καλέσει τους Αμερικανούς πολίτες να κατακλύσουν τους δρόμους της πρωτεύουσας.

Μεγάλες συγκεντρώσεις αναμένεται επίσης ότι θα γίνουν σε πολλές άλλες πόλεις, όπως στη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι και τη Μινεάπολη.

Εν όψει των νέων διαδηλώσεων, ο αρχηγός της αστυνομίας του Σιάτλ ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται στους αστυνομικούς να κάνουν χρήση δακρυγόνων για διάστημα 30 ημερών.

Η αστυνομία της Μινεάπολης ανακοίνωσε επίσης την Παρασκευή ότι στο εξής απαγορεύεται στους αστυνομικούς να ακινητοποιούν τους υπόπτους χρησιμοποιώντας την τεχνική του κεφαλοκλειδώματος, η οποία θεωρείται επικίνδυνη. Η πρακτική αυτή οδήγησε το 2014 στον θάνατο ενός Αφροαμερικανού, του Έρικ Γκάρνερ, στη Νέα Υόρκη, ο οποίος φώναζε επίσης στους αστυνομικούς «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» - τα τελευταία λόγια και του Τζορτζ Φλόιντ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ