Ουκρανία: Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση

Newsroom
Newsroom

Εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν χωρίς θέρμανση

Οι  αρχές της Ουκρανίας αποκαθιστούν σταδιακά την ηλεκτροδότηση, με τη συνδρομή της επανασύνδεσης των τεσσάρων πυρηνικών εργοστασίων της χώρας. Εκατομμύρια άνθρωποι ωστόσο, εξακολουθούν να είναι χωρίς θέρμανση ή ηλεκτρικό ρεύμα μετά τις πιο καταστροφικές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές του πολέμου.

Το ηλεκτρικό ρεύμα έχει αποκατασταθεί στη Χερσώνα μετά την απελευθέρωσή της αυτόν το μήνα από την ρωσική κατοχή, δήλωσε ανώτερος σύμβουλος της προεδρίας.

Εν τω μεταξύ, σε μια σπάνια δημόσια διαμάχη μεταξύ Ουκρανών ηγετών, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέκρινε τον δήμαρχο του Κιέβου την Παρασκευή για την κακή, όπως είπε, δουλειά που έκανε στην ετοιμασία των καταφυγίων έκτακτης ανάγκης προκειμένου να βοηθηθούν όσοι δεν έχουν ρεύμα και θέρμανση.

Η Ουκρανία κατηγορεί το Κρεμλίνο ότι χρησιμοποιεί τις ίδιες «γενοκτονικές» τακτικές που χρησιμοποίησε εναντίον της υπό τον Ιωσήφ Στάλιν, καθώς το Κίεβο γιόρταζε την επέτειο του Χολοντομόρ, του λιμού της σοβιετικής εποχής που άφησε εκατομμύρια Ουκρανούς νεκρούς κατά τη διάρκεια του χειμώνα 1932-33.

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ