Πορτογαλία: 70χρονος δέχθηκε επίθεση από σφήκες - δολοφόνους και πέθανε

Ο άνδρας, που αναγνωρίστηκε μόνο με το μικρό του όνομα, Celso, πέθανε από καρδιακή ανακοπή που προκλήθηκε από αναφυλακτικό σοκ

Ένας άνδρας που μάζευε λωτούς μαζί με έναν φίλο του σε ένα αγρόκτημα κοντά στο Πόρτο της Πορτογαλίας, σκόνταψε σε μια φωλιά με σφήκες - δολοφόνους και τελικά του κόστισε τη ζωή του.

Ο άνδρας, που αναγνωρίστηκε μόνο με το μικρό του όνομα, Celso, πέθανε από καρδιακή ανακοπή που προκλήθηκε από αναφυλακτικό σοκ παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των γιατρών να τον σώσουν. Ο φίλος του, ο Abilio Rodrigues, 60 ετών, τραυματίστηκε επίσης στο περιστατικό και είπε στην πορτογαλική εφημερίδα Jornal de Noticias: «Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο… Πήγα να κόψω τα φρούτα από το δέντρο και μου επιτέθηκαν».

«Με τσίμπησαν στο χέρι και στο κεφάλι ενώ βρισκόμουν σε μια σκάλα περίπου 20 πόδια από το έδαφος, αλλά υπέμεινα τον πόνο για να μην πέσω», είπε ο Ροντρίγκες.

«Ο Celso επίσης τραυματίστηκε και πήγαμε να προσπαθήσουμε να βρούμε βοήθεια. Έβαλα ξύδι στις πληγές μου για να δω αν μειώνει τον πόνο, αλλά τότε ο Celso αντιμετώπιζε ήδη δυσκολία να μιλήσει. Μέχρι τη στιγμή που έφτασαν οι γιατροί, ο Celso, 70 ετών, είχε πάθει καρδιακή ανακοπή. Η φωλιά καταστράφηκε. Δεν είναι το πρώτο θύμα της σφήκας - δολοφόνου στην Ευρώπη φέτος. Τον Σεπτέμβριο, ο Ισπανός Antonio Rodriguez Loureiro δέχθηκε επίθεση και πέθανε στη βορειοδυτική Ισπανία.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ