Πόσα χρήματα θα δίνατε γι αυτό το... ερείπιο;

Πόσα χρήματα θα δίνατε γι αυτό το... ερείπιο;

Κι όμως ζητούν 828.000 δολάρια!

Μοιάζει με σκηνή από ταινία τρόμου: Κληματόβεργες κρέμονται από τα παράθυρα της εγκαταλειλειμμένης κουζίνας, τρύπες υπάρχουν στην κύρια είσοδο αλλά και μια τρομακτική μπανιέρα που θυμίζει το Psycho: Κι όμως αυτό το σπίτι μπορεί να γίνει δικό σας με 828.000 δολάρια!

Καλώς ήρθατε στην ιδιοκτησία 4 υπνοδωματίων στο εύπορο Fresh Meadows, στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, που βγήκε προς πώληση τον περασμένο Μάρτιο. «Πρόκειται για μια όμορφη γειτονιά και το σπίτι αυτό είναι απαίσιο» λέει μία κάτοικος της περιοχής, που αρνήθηκε να δώσει το όνομά της. «Δεν ξέρω τι συνέβη σε αυτό το σπίτι, γιατί το άφησαν έτσι ή γιατί η πόλη δεν έκανε τίποτα γι’ αυτό. Είμαι σίγουρη όμως, πως λόγω της τιμής, κανείς δεν θα θέλει να το αγοράσει».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του το μεσιτικό γραφείο DCG Realty LLC, το σπίτι αγοράστηκε το 2005 από έναν άνδρα με το όνομα Μάικλ Ρόμπινσον, ο οποίος πέθανε το 2007. «Το άφησαν χωρίς φροντίδα για προφανώς πολύ μεγάλη χρονική περίοδο» δήλωσε ο πράκτορας Κένι Θόνγκπανικ, για τους ιδιοκτήτες του σπιτιού. «Απλώς δεν έχει συντηρηθεί καθόλου, για να πει κανείς το λιγότερο» πρόσθεσε.

σπιτι

Γιατί είναι τόσο υψηλό το κόστος αγοράς του

Το μόνο πιο συγκλονιστικό από την τραγική κατάσταση του σπιτιού αυτού είναι η τιμή. «Βρίσκεστε σε μια αγορά με υψηλές τιμές. Σε σύγκριση με άλλα μέρη του Κουίνς, είναι πολύ πιο ακριβό, αλλά σε σχέση με τα γύρω ακίνητα, δεν είναι» δήλωσε μια πηγή ακινήτων. «Υπάρχει ισχυρή συσχέτιση με την ποιότητα των τοπικών σχολείων, που επηρεάζει σημαντικά τις τιμές των ακινήτων».

Να σκεφτεί κανείς ότι η μέση τιμή ζήτησης για ένα σπίτι στην συγκεκριμένη περιοχή ανέρχεται στα 989.000 δολάρια ενώ η μέση τιμή πώλησης στα 859.444 δολάρια. Επιπλέον, το συγκεκριμένο σπίτι βρίσκεται κοντά σε πολύ καλά εκπαιδευτήρια. Το 2019, το 72,8% των μαθητών πέρασε τις εξετάσεις στα Αγγλικά, ενώ το 75,2% πέρασε τα μαθηματικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, καθιστώντας την ως μια συνοικία με την υψηλότερη απόδοση στην πόλη.

Ακόμη και οι διαστάσεις του οικοπέδου είναι αρκετά μεγάλες, με το ακίνητο να καταλαμβάνει χώρο 4.912 τετραγωνικών ποδιών, όταν η πλειονότητα των κατοικιών στην περιοχή μόλις και μετά βίας αγγίζουν τα 4.000 τετρ. πόδια. Βέβαια, ακόμη και το κτηματομεσιτικό γραφείο, στην αγγελία του λέει ότι το σπίτι δεν είναι «σε βιώσιμη κατάσταση» και πως εναπόκειται στον αγοραστή εάν θα το ανακαινίσει πλήρως ή θα το γκρεμίσει.

σπιτι
σπιιτ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ