Πρώην ηγέτης της Χαμάς δηλώνει ότι μεταξύ των Ισραηλινών ομήρων περιλαμβάνονται υψηλόβαθμοι αξιωματικοί
Όπως είπε, προέρχονται από τη μεραρχία στη Γάζα
Ο πρώην ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μεσάλ δήλωσε σήμερα ότι μεταξύ των Ισραηλινών ομήρων περιλαμβάνονται υψηλόβαθμοι αξιωματικοί από τη μεραρχία στη Γάζα.
Ο Μεσάλ, ο οποίος ηγείται τώρα του γραφείου της Χαμάς που είναι αρμόδιο για την παλαιστινιακή διασπορά, δήλωσε ότι υπάρχουν 6.000 άνδρες και γυναίκες κρατούμενοι σε ισραηλινές φυλακές που "θέλουμε να απελευθερωθούν" σε ανταλλαγή με Ισραηλινούς αιχμαλώτους.
Ο εκτοπισμός (των Παλαιστινίων) θα βλάψει την Αίγυπτο, την Ιορδανία και τα αραβικά συμφέροντα εθνικής ασφάλειας, τόνισε.
Η Χεζμπολάχ ευτυχώς κάνει βήματα αλλά η μάχη χρειάζεται περισσότερα, δήλωσε ο Μεσάλ.
Ο Μεσάλ είπε σε συνέντευξή του στο δίκτυο Al Araby TV ότι η οργάνωση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να χρησιμοποιήσει τους αιχμαλώτους ως μοχλό για την απελευθέρωση 6.000 Παλαιστινίων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές, σύμφωνα με το κανάλι της Χαμάς στο Telegram.
- Μπλίνκεν και Νετανιάχου έτρεξαν σε καταφύγιο στο Τελ Αβίβ, όταν ήχησαν οι σειρήνες
- Βρυξέλλες: Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους κατοίκους να είναι σε επαγρύπνηση
- "Μια επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ θα έχει στρατηγική σημασία"
