Σχεδόν 160 παιδιά στην Ρωσία έχασαν σε δύο μήνες τους πατεράδες τους

Newsroom
Newsroom

Λόγω της επιστράτευσης

Σε διάστημα δύο μηνών από την στιγμή που ανακοινώθηκε η επιστράτευση, σύμφωνα με τις πλέον συντηρητικές εκτιμήσεις, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 200 άνδρες, που είχαν κληθεί ως επίστρατοι. Χωρίς πατεράδες έμειναν τουλάχιστον 159 παιδιά, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έκανε η «Novaya Gazeta.Europe» χρησιμοποιώντας ανοικτές πηγές. 

Τους τελευταίους δύο μήνες στην Ουκρανία και στις στρατιωτικές μονάδες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 επίστρατοι που ήταν πολύτεκνοι πατέρες. Ορφανά έμειναν τα παιδιά τουλάχιστον σε 91 οικογένειες. 

Συνολικά σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εφημερίδας, από τις 21 Σεπτεμβρίου σκοτώθηκαν 217 άνδρες που επιστρατεύθηκαν. Κατά μέσο όρο σκοτώθηκαν σε διάστημα 23,5 ημερών από την στιγμή που έφυγαν από το σπίτι τους.

Ο Βασίλι Ζούκοφ από την πόλη Μιάς, μια βιομηχανική πόλη στα Ουράλια, επιστρατεύθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου. Στις 13 Οκτωβρίου, δηλαδή μετά από 15 μέρες σκοτώθηκε. Η σορός του έκανε σχεδόν ένα μήνα για να φθάσει στην γενέτειρα του. Ο Βασίλι είχε τρία παιδιά, έναν γιό έφηβο που μόλις τελείωσε το σχολείο και δύο κόρες, η μικρότερη μόλις οκτώ μηνών. 

Τον Οκτώβριο οι αρχές είχαν υποσχεθεί ότι για τους πατεράδες που είχαν τρία ή περισσότερα παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών θα ανασταλεί η επιστράτευση τους. Όμως ο Βασίλι παρ’ όλες τις υποσχέσεις επιστρατεύθηκε και ο γιός του τον Ιούλιο θα κλείσει τα 16. 

Οι περισσότεροι επίστρατοι σκοτώθηκαν στις 24 Οκτωβρίου. Εκείνη την ημέρα σκοτώθηκαν 24 άνδρες. Εννέα από αυτούς είχαν επιστρατευθεί από την περιοχή του Βόλγκογκραντ και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης σκοτώθηκαν στη Χερσώνα. 

Τις μεγαλύτερες απώλειες υπέστησαν οι περιοχές των Ουραλίων. Έχει γίνει γνωστό ότι σκοτώθηκαν 60 άνδρες που είχαν επιστρατευθεί από την περιοχή Σβερντλόφσκ και 27 από την περιοχή του Τσιλιάμπινσκ. Επίσης τουλάχιστον 32 κηδείες έγιναν στην περιοχή του Βόλγκογκραντ και Ροστόφ. Τα στοιχεία αυτά επελέγησαν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τα οποία κάνουν καλά τη δουλειά τους γράφοντας ενεργά για τις απώλειες μεταξύ των επίστρατων. 

 

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ