Στο νοσοκομείο με πολυοργανική ανεπάρκεια 76χρονος - Τον δάγκωσε αρουραίος που βγήκε από τουαλέτα

Newsroom
Newsroom

Ο άτυχος άνδρας πήγε στα επείγοντα και έλαβε βασική φροντίδα τραύματος και ένα αντιτετανικό εμβόλιο και επέστρεψε στο σπίτι, ωστόσο ο 67χρονος επέστρεψε στο νοσοκομείο

Ένα τρωκτικό που κατοικούσε σε τουαλέτα έστειλε έναν Καναδό στο νοσοκομείο με ανεπάρκεια οργάνων και σηψαιμία αφού τον δάγκωσε στο χέρι του.

Ο 76χρονος άνδρας προσπαθούσε να «ψαρέψει» τον αρουραίο από την τουαλέτα του όταν το γούνινο πλασματάκι του δάγκωσε δύο από τα δάχτυλά του σύμφωνα με τη nypost.

Ο άτυχος άνδρας πήγε στα επείγοντα και έλαβε βασική φροντίδα τραύματος και ένα αντιτετανικό εμβόλιο και επέστρεψε στο σπίτι.

Αλλά 18 ημέρες αργότερα, ο άντρας επέστρεψε στο νοσοκομείο αφού υπέφερε από πολλά συμπτώματα όπως πυρετό, πονοκεφάλους και κοιλιακό άλγος που συνεχίζονταν για τρεις ημέρες, σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Canadian Medical Association Journal.

Ο καρδιακός του παλμός ήταν υψηλός, η αρτηριακή του πίεση χαμηλή και τα νεφρά του υπέστησαν βλάβη, σύμφωνα με ιατρικές εξετάσεις. Είχε σημάδια πολυοργανικής δυσλειτουργίας και σήψης και εισήχθη στην εντατική.

Ενώ η πληγή του από το δάγκωμα είχε ως επί το πλείστον επουλωθεί, οι γιατροί υποψιάζονταν ότι θα μπορούσε να έχει σχέση με την επιδείνωση της κατάστασής του.

Έκαναν εξετάσεις αίματος και ούρων και βρήκαν ότι ο άνδρας είχε λεπτοσπείρωση, μια βακτηριακή λοίμωξη που μεταδίδεται συχνά στον άνθρωπο από ζώα όπως οι αρουραίοι και μπορεί να αποβεί θανατηφόρα σε σπάνιες, σοβαρές περιπτώσεις.

Τα βακτήρια βρίσκονται στα ούρα ζώων και οι γιατροί πιστεύουν ότι ο αρουραίος μπορεί να είχε μια μπουκιά από τα μολυσμένα ούρα όταν δάγκωσε τα δάχτυλα του Καναδού!

Περισσότερες από ένα εκατομμύριο περιπτώσεις λεπτοσπείρωσης αναφέρονται παγκοσμίως κάθε χρόνο και σχεδόν 60.000 από αυτές τις περιπτώσεις καταλήγουν σε θάνατο. Τα ποσοστά θνησιμότητας από τη βακτηριακή λοίμωξη έχουν αναφερθεί ανάμεσα σε 5 και 15%, σύμφωνα με τη μελέτη.

Στην περίπτωση του Καναδού, του χορηγήθηκε θεραπεία που περιελάμβανε αντιβιοτικά και στεροειδή και βγήκε από τη ΜΕΘ μετά από τρεις ημέρες.

 

 

 

Φωτογραφία από Siegfried Poepperl από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ