Θετικός στον κορωνοϊό και δεύτερος υπάλληλος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 Θετικός στον κορωνοϊό και δεύτερος υπάλληλος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

O ασθενής έχει τεθεί σε απομόνωση από την Τρίτη

Και δεύτερος εργαζόμενος στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, αναγκάζοντας την πρέσβειρα της Κροατίας να ακυρώσει μια συνάντηση και να τεθεί αυτοβούλως σε καραντίνα, όπως έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές.

Πρόκειται για τον δεύτερο εργαζόμενο στο Συμβούλιο που ασθενεί και τον τρίτο συνολικά στους θεσμούς της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ ασθενής έχει τεθεί σε απομόνωση από την Τρίτη. Όλα τα πρόσωπα που ήρθαν σε επαφή μαζί του για περισσότερα από 15 λεπτά την προηγούμενη ημέρα κλήθηκαν να αυτοαπομονωθούν και να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Η πρέσβειρα της Κροατίας Ιρένα Αντράσι, η χώρα της οποίας ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο, μπήκε εθελοντικά σε καραντίνα. Για τον λόγο αυτό ματαιώθηκε η συνεδρίαση των πρεσβευτών των χωρών μελών, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.

Στο Συμβούλιο δεν έχουν ληφθεί ιδιαίτερα μέτρα. Σήμερα συνεδρίασαν οι υπουργοί Υγείας για να προτείνουν μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας.

Την Πέμπτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι αποφάσισε να αναβάλει την ολομέλεια στο Στρασβούργο και να την μεταφέρει στις Βρυξέλλες, λόγω της κατάστασης στη Γαλλία.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ